Ротек: Новите разпределени I/O решения на Rockwell Automation удовлетворяват изискванията на взискателни индустрии

10.06.2024 г.4 мин.

В течение на повече от 25 години Rockwell Automation се придържа неизменно към ангажимента си да удовлетворява клиентските потребности с широк набор от функции, разнообразни функционални възможности и лесна употреба на устройствата от продуктовата гама FLEX™ I/O. „Тъй като нуждите на пазара и изискванията на индустрията продължават да се променят, съвременните технологии и стандарти, които могат да повишат производителността, са от съществено значение за гарантиране на конкурентоспособността на потребителите. Rockwell Automation инвестира в еволюцията на своите устройства, като предоставя иновативни технологии, които да увеличат максимално производителността. Затова компанията силно препоръчва преминаването към новата платформа FLEX 5000® I/O, тъй като тези модули с основание могат да се определят като следващ етап от развитието на продуктовата гама“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.

Запазвайки модулния дизайн на FLEX I/O, новите разпределени I/O решения FLEX 5000 предлагат по-голяма гъвкавост със своята интегрирана система за безопасност и контрол в една платформа, дори за екстремни експлоатационни условия. FLEX 5000 I/O са ефективно решение за технологични, хибридни и дискретни приложения, предлагайки:

 • Подобрена работна ефективност чрез по-бърза реакция при производствени проблеми;
 • Опростени операции и техническо обслужване с помощта на автоматична диагностика;
 • Голям избор от стандартни модули и модули за безопасност с цел удовлетворяване на различни изисквания на приложенията.

„Преминаването към FLEX 5000 I/O може да Ви помогне да ускорите времето за излизане на продукцията на пазара и за постигнето на положителни бизнес резултати“, категорични са от Ротек.

Гъвкав дизайн и инсталация:

 • По-голяма гъвкавост с възможност за комбиниране на стандартни I/O модули и модули за безопасност в една платформа;
 • Оптимизирано заемано пространство с възможност за хоризонтален и вертикален монтаж;
 • Разработка на гъвкава архитектура с използването на няколко мрежови медии и топологични варианти;
 • Възможност за използване в екстремни условия до G3 с XT версия, която има конформно покритие за защита срещу тежки експлоатационни условия.

Опростени операции:

 • Улеснена поддръжка и разширение чрез улеснена инсталация, сваляне и поставяне под напрежение (RIUP), докато системата работи;
 • Опростено проектиране чрез тясна интеграция със системите PlantPAx®;
 • Минимизирани промени в дизайна на панела със същото заемано пространство на DIN шината и последователност на окабеляване като модулите FLEX I/O;
 • По-малко непланирани престои благодарение на архитектурата с висока достъпност.

Увеличена производителност:

 • Подобрена комуникация с 1 Gb EtherNet/IP™ свързаност;
 • Повишена оперативна гъвкавост с автоматична диагностика и мониторинг на изправността на устройството;
 • По-добра ефективност благодарение на общата структура на данните и таговете за серията 5000 I/O.

„FLEX 5000 I/O е предпочитана разпределена I/O платформа за стандартни модули ControlLogix® 5580 и модули за безопасност CompactLogix™ 5380, както и за стандартната контролна архитектура на CompactLogix 5480. Платформата изисква инсталация на приложението Studio 5000 Logix Designer® версия 31 или по-нова“, допълниха още от Ротек.

Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Тагове: IoT, Rockwell Automation, индустрия, контролери, мобилно приложение, процесна автоматизация, Ротек, система за управление, софтуер

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ротек ООД
www.rotec.bg