Ротек: Модулите CompactBlock Guard Safety I/O на Allen-Bradley отварят нови възможности пред системите за безопасност

02.11.2020 г.4 мин.

Устройствата с марка Allen-Bradley са проектирани така, че да отговарят на предизвикателствата на съвременната индустрия по отношение на безопасността. Компанията Rockwell Automation, в чийто състав влиза Allen-Bradley, предлага една от най-обширните продуктови гами в света, включващи компоненти и интегрирани решения за защита на хората, оборудването и околната среда. „Модулите 1791DS и 1791ES CompactBlock Guard I/O осигуряват предимствата на разпределените I/O в системите за безопасност. Те работят с контролери за безопасност, които са с комуникация DeviceNet или EtherNet/IP, използвайки CIP Safety. CompactBlock Guard Safety I/O са оптимизирани за работа с контролери GuardLogix и SmartGuard“, коментираха пред Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Ротек, която е официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.

Модулите CompactBlock Guard Safety I/O са сертифицирани по TÜV за системи с контролери GuardLogix и SmartGuard 600. Те поддържат както стандартно управление на технологични процеси, така и контрол на безопасността.

Устройствата са с вграден захранващ блок 24V DC за I/O веригите, като осигуряват диагностика на всеки входен и изходен канал. Модулите могат да бъдат поставяни и изваждани под напрежение (RIUP), при спазване на съответните практики за безопасност. „Лесният монтаж и поддръжката се осигуряват от инсталацията върху DIN-шина и чрез използването на подвижни клемни блокове. Модулите се доставят с включено окабеляване за захранването и входовете и изходите. Всички неизползвани входове за безопасност на CompactBlock Guard Safety I/O могат да бъдат използвани като допълнителни стандартни твърдотели изходи за безопасност. Устройствата са съвместими със защитните релета Allen-Bradley Guardmaster“, допълниха експертите на фирма Ротек.

Двуканален модул енкодер с обратна връзка CompactBlock Guard 1791ES

Това изпълнение е съвместимо с контролерите GuardLogix 5580 и Compact GuardLogix 5380. Устройствата осигуряват инкрементална и абсолютна обратна връзка на енкодера, като sin/cos, AqB, SSI директно в задачата за безопасност, като поддържат също програмирането на задачи за динамична посока, позиция и скорост.

Модулите са предназначени за едно- и двуканални конфигурации. Те включват два порта RJ45 за устойчиви към неизправности мрежови топологии, базирани на EtherNet/IP, като линейни и кръгови топологии.

1791DS CompactBlock Guard I/O за DeviceNet

Моделът е съвместим с контролери за безопасност, които са с комуникация DeviceNet, използвайки CIP Safety. Устройствата са с 4 до 16 едноканални входа за безопасност и 4 до 16 стандартни изхода за импулсно тестване. Някои блокове включват четири или осем твърдотели изхода за безопасност, както и едно- или двуканални или четири едноканални защитни релейни изхода.

1791ES CompactBlock Guard I/O за EtherNet/IP

Изпълнението е съвместимо с контролери за безопасност, които са с комуникация EtherNet/IP, използвайки CIP Safety. Устройствата включват едно- или двуканални входове за защита (16 единични/8 двойни или 8 единични/4 двойни) и 8 или 16 стандартни изхода за импулсно тестване. Някои блокове включват четири двуканални изхода за безопасност.

Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Тагове: Rockwell Automation, контролери, процесна автоматизация, Ротек

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ротек ООД
http://www.rotec.bg/