Ротек: Новите контролери CompactLogix 5380 на Allen-Bradley осигуряват висока производителност на интелигентни машини

22.01.2021 г.4 мин.

Контролерите CompactLogix и Compact GuardLogix 5380 на марката Allen-Bradley, част от портфолиото на Rockwell Automation, са разработени с оглед осигуряване на по-висока производителност, увеличен капацитет и подобрена сигурност. По този начин те отговорят на нарастващите изисквания на интелигентните машини и оборудване. „Всички стандартни контролери и контролери за безопасност използват софтуерната среда за програмиране Studio 5000 Logix Designer, за да позволят съвместна работа на проектантите и специалистите по поддръжката на системите. Тази обща среда оптимизира ефективността, намалява времето за въвеждане в експлоатация и управлява интегрираното движение през EtherNet/IP за приложения с висока скорост на преместването и за решения със степен на безопасност до SIL 3/PLe“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.

„Тези контролери са отлично решение за приложения, изискващи високоефективна комуникация, контрол на входовете/изходите и на движението до 32 оси“, допълниха от Ротек.

Какво е новото в контролерите CompactLogix и Compact GuardLogix 5380?

  • Новите контролери CompactLogix 5380 улесняват в още по-голяма степен работния процес;

  • Разработени са с фокус върху приложения за отрасли като хранително-вкусовата, нефто- и газопреработвателната, химическата промишленост, производството на пластмаси, биотехнологиите, металообработващата и миннодобивната индустрия;

  • Включват функционалността на стандартни контролери, включително преместване и конформно защитно покритие;

  • Тясната интеграция със системата PlantPAx 5.0 намалява необходимостта от импортиране на инструкции за допълнителни устройства;

  • Абонамент за диагностична информация чрез FactoryTalk View Site Edition без допълнително програмиране;

  • Разпознаване на процесни контролери с каталожни номера 5069-L320ERP и 5069-L340ERP.

Новите контролери са подходящи за малки до големи приложения, които изискват движение с ниска скорост по осите и малък брой I/O точки. Те позволяват включването на високоскоростни I/O, контрол на движението и устройства с линейна и кръгова топология. Контролерите имат 1 Gb вграден EtherNet/IP порт, който осигурява безопасни CIP връзки, I/O и защитни устройства.

Към тях има двойно конфигурируеми портове, които поддържат Dual-IP адрес, и осигуряват подобрена диагностика и отстраняване на неизправности през дисплея за мониторинг на състоянието на контролера и извеждане на съобщения за грешки.

Функциите на контролерите са оптимизирани за максимална производителност на системата. Те предлагат и разширени функции за сигурност, които включват откриване на промени чрез контролера, регистриране, криптирано вградено програмно обезпечение и ролеви модел за контрол на достъпа до стандартните програми и инструкции за добавяне на допълнителни устройства.

Контролерите предлагат широка гама от опции за памет от 0.6 до 10 MB.

Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Тагове: Rockwell Automation, контролери, машиностроене, Ротек

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ротек ООД
http://www.rotec.bg/