Ротек: Интелигентната гама VersaView на Rockwell Automation надгражда системите за контрол до ново, много по-високо ниво

13.09.2021 г.6 мин.

Компютрите с отворена архитектура, компютърните терминали с централен софтуер и мониторите VersaView на Rockwell Automation са създадени за повишаване на производителността чрез използване предимствата на свързаното предприятие

В рамките на само едно поколение дигиталната революция промени начина, по който живеем. Но мястото, където нейното влияние се усеща най-силно, е в съвременната производствена среда. От началото на 21-ви век интерфейсът човек-машина (HMI) се развива с изумителни темпове, давайки възможност на компании от всякакъв мащаб и във всички индустриални отрасли да достигнат нови нива на гъвкавост, ефективност, прозрачност и сигурност. Днес Индустриалният интернет на нещата (IIoT) се използва в заводите по целия свят, за да подобри експоненциално планирането, управлението на работните процеси, контрола на качеството, престоите на оборудването и производителността. „В авангарда на тази забележителна революция се намира и продуктовата гама интелигентни продукти за контрол на производството VersaView. Тя е и най-новото попълнение в дългата поредица от иновативни постижения на Rockwell Automation“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.

„Още от самото начало на историята на компанията в далечната 1903 г., главна цел на Rockwell Automation е да подобрява непрекъснато производствените процеси. Гамата VersaView 6300 с марката AllenBradley включва компютри с отворена архитектура, компютърни терминали с централен софтуер и монитори. Тя е най-новото попълнение в дългата поредица от революционни иновации, които спечелиха много клиенти на компанията по целия свят“, допълниха българските специалисти. Хардуерните и софтуерните компоненти са проектирани така, че да са съвместими със съществуващите вече системи, а VersaView постига най-добрите си възможности, когато промишлените компютри и терминали работят в комбинация със софтуерните платформи FactoryTalk View и ThinManager. „Замисълът при разработката на продуктите VersaView е да свързва хората с машините и информацията по интуитивен и сигурен начин. Заложената в тях концепция е да осигурява контрол от най-висока степен на всяко ниво и да позволява персонализация, която да отговаря на нуждите на почти всяка компания във всеки индустриален отрасъл“, поясниха от фирма Ротек.

„Да видиш означава да повярваш“: VersaView променя начина, по който компаниите гледат на производителността

Работното място на оператора е точката на контакт, подобно на тази, в която гумите на едно превозно средства докосват пътя. VersaView 6300 издига системите за управление на ново ниво по отношение на надеждността, гъвкавостта и прозрачността. Типичните места, в които се регистрират повреди, като вентилатори и конектори, са обновени, за да се повиши експлоатационния живот на машината и драстично да се намали времето на престой. Екраните на VersaView предлагат кристално чиста резолюция и са достатъчно здрави, за да отговорят дори на най-взискателните експлоатационни условия.

Безупречна ефективност — днес, утре и в бъдеще

Хардуерът, софтуерът и мониторите VersaView са проектирани така, че да бъдат съвместими с всяка съществуваща технология. Възможностите на VersaView се проявяват в пълен мащаб, когато са включени в интегриран и комплексен пакет от продукти. Техническото обслужване и поддръжката са опростени, актуализациите са по-лесни за инсталиране, мащабируемостта не е никакъв проблем, а разходите за придобиване се намаляват в дългосрочен план.

„Rockwell Automation е компания, която е наясно, че неопределеността в процеса на внедряване често е основна бариера за клиентите при взимане на решение дали да въведат нов подход в производството. Ето защо всички контакти с потребителите започват със задълбочен анализ на съществуващото положение и подробно обсъждане на визията за бъдещето. Rockwell Automation се явява основен партньор при създаване на свързаното предприятие, като с него се полага фундамента, който може да расте заедно с компанията на клиента“, коментираха експертите на Ротек.

Характеристиките на системата зависят на 100% от производствените помещения

В сферата на производствените технологии лесно можете да попаднете в капана на т.нар. „инженеринг за инженера“, при който внедрените решения не се ползват и разбират от мениджмънта и останалите отдели на една компания. Компанията Rockwell Automation винаги е предлагала различен подход при разработването на решенията за своите клиенти. „Ние първо вземаме предвид всички въпроси на клиента, по които той има някакви притеснения. Следващият етап включва да бъдат предложени варианти за най-добро решение на проблемите. И едва след това се разработва персонализирана автоматизирана система за управление на технологичните процеси, която да отговаря на специфичните потребности на потребителя. Комбинирането на VersaView 6300 със софтуерите ThinManager и FactoryTalk View води до оптимизация на производителността на HMI интерфейсите за почти всяка производствена среда“, допълниха още от Ротек.

Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Тагове: Rockwell Automation, дигитализация, Ротек, система за управление

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ротек ООД
http://www.rotec.bg/