Ротек: Пазарен дебют на решение за дистанционен достъп с рутер Stratix 4300 и софтуер FactoryTalk на Rockwell Automation

12.05.2022 г.5 мин.

Представете си, че можете да отговорите на нуждите на Вашите клиентите по-рано и да намерите решения за техните технически предизвикателства по-бързо. Със софтуера FactoryTalk Remote Access не е нужно да пътувате, за да управлявате, конфигурирате и инициирате защитени връзки с оборудването на клиента. Открийте по-бърз начин за осигуряване на отлична поддръжка отвсякъде. „Новото решение на Rockwell Automation позволява на производителите на оригинално оборудване да отстраняват неизправности в продуктите си, където и да се намират, както и да намалят времето на престой за клиентите. По време на глобалната пандемия, крайните производители използваха дистанционната връзка с оборудването си в обектите на клиентите не само, за да намалят опасността от заразяване с COVID-19, но и най-вече да намалят пътуванията за сервизно обслужване, да осигурят по-бърза услуга и да ограничат престоите“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.

Сега производителите на оригинално оборудване са в състояние по-лесно да реализират предимствата на дистанционния достъп, използвайки новото решение Remote Access на Rockwell Automation.

Новото решение обединява всичко необходимо за отдалечен достъп и поддръжка, включително:

  • Облачен софтуер FactoryTalk Remote Access, който позволява управление, конфигуриране и иницииране на сигурни връзки към инсталираното оборудване в обекта на клиента;
  • Рутер за дистанционен достъп Stratix 4300, който се намира в обекта на клиента за осигуряване на отдалечен достъп до оборудването.

Решението за дистанционен достъп включва стабилни възможности за сигурност, включително многофакторна автентикация и криптирани протоколи. Цифровият вход, също така, позволява на персонала на място да контролира дистанционните свързвания, така че те да се осъществяват само при локално активиране. Решението не изисква промени в съществуваща архитектура, ако е наличен Ethernet порт и по този начин улеснява внедряването.

„Използването на дистанционен достъп от страна на производителите на оригинално оборудване не само намали посещенията на място по време на пандемията, но помогна също за понижаване на техните разходи и по-бърза реакция при възникнали проблеми“, коментира г-жа Джули Нгуен, продуктов мениджър в Rockwell Automation. „Сега търсенето на дистанционен достъп нараства и ние можем да помогнем на компаниите да го внедрят стабилно чрез опростени процедури“, добави още тя.

Решението за отдалечен достъп дава възможност на производителите да отговарят на настоящите и бъдещите нужди от дистанционна поддръжка. Рутерът Stratix 4300 поддържа актуалните изисквания за пренос на данни, а всички гигабитови портове го правят готов за бъдещите изисквания за дистанционна поддръжка с по-голяма пропускателна способност при необходимост.

„Решението дава възможност за отлично приложение при производители, които искат да поддържат отдалечени и труднодостъпни операции, като тези в нефто- и газопреносната, миннодобивната, стоманодобивната и циментовата промишленост. То може, също така, да улесни поддръжката в индустрии като производство на стоки за широко потребление, където на специалистите се налага да пътуват на дълги разстояния, за да поддържат оборудването“, поясниха експертите на Ротек.

Това ново решение, предназначено за производители на оригинално оборудване, е най-новото предложение за отдалечен достъп на Rockwell Automation. „Компанията, също така, предлага широка гама от услуги за дистанционен достъп, включително денонощен дистанционен мониторинг и поддръжка на приложенията, за да помогне на клиентите си да решават проактивно проблемите с техническото обслужване. Услугите за дистанционно установяване на киберзаплахи също помагат на клиентите да наблюдават, откриват и реагират на заплахи за киберсигурността на най-дълбоките нива на трафика на данни в тяхната мрежа“, добавиха още от Ротек.

Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Тагове: Rockwell Automation, дистанционен достъп, киберсигурност, мониторинг, Ротек, рутер

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ротек ООД
http://www.rotec.bg/