Ритбул: Mini Ethernet – нов интерфейс от Harting, разработен за информационно-развлекателни системи в обществения транспорт

20.04.2021 г.3 мин.

Водещият европейски производител Harting Technology Group разшири своята продуктова линия от миниатюрни конектори за пренос на данни ix Industrial с нови сглобени кабелни комплекти, предназначени за пътнически информационно-развлекателни системи в железопътния транспорт. „Чрез комбиниране на отличения с престижни награди интерфейс за пренос на данни ix Industrial с EtherRail кабел, Harting Technology Group ще предлага в бъдеще кабелни комплекти с производителност от категория 6A, поддържащи скорост на преноса на данни до 10 Gbit/s в съответствие с все по-високите изисквания на железопътната индустрия“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска търговска компания Ритбул, която от години развива бранда и позиционирането на продуктовата гама на Harting у нас.


„Новото решение е идеално за пътническите информационно-развлекателни системи във влакове и автобуси, тъй като конекторът е значително по-малък и по-лек в сравнение с кръглите конектори, които често се използват в обществения транспорт“, допълниха от Ритбул.

Самозаконтрящият се фиксатор осигурява механична стабилност и възможност за бързо свързване с комутатори, монитори, бордови системи и други устройства без нужда от инструменти.


Интерфейсът ix Industrial отговаря и на най-строгите изисквания на промишлени приложения, като компактна и здрава алтернатива на конекторите RJ45. Обширното портфолио на Harting, състоящо се от контактни гнезда, сглобени индустриални кабелни комплекти, конектори за сглобяване на място в полеви условия и гигабитни комутатори, в бъдеще се очаква да бъде разширено още повече. Потребителите ще имат възможност да избират между кабелни изводи „отгоре“ и „отдолу“. „Това е отлично решение, особено за приложения с ограничено инсталационно пространство“, поясниха българските специалисти.

В момента Harting работи върху комбиниране на интерфейса ix Industrial със заключващия механизъм PushPull, който е наложено решение сред потребителите поради лесната си експлоатация и отличната защита, която осигурява.


„Компанията Harting ще продължи да поддържа тенденцията към миниатюризация. Нейна цел е да разшири познатия формат интерфейси с мини версии на ix Industrial от тип A (Ehternet) и тип B (за сигнали). Това значително ще намали изискванията за пространство откъм страната на устройствата, дори за приложения, в които е необходима степен на защита IP65/67“, коментираха още от Ритбул.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Harting, pixabay.com

Тагове: Harting, конектори, Ритбул, транспортна индустрия

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/