Президентът Росен Плевнелиев посети компанията FESTO

29.05.2013 г.2 мин.

В рамките на работното си посещение в германската провинция Баден-Вюртенберг на 27 май 2013 г., българският Президент Росен Плевнелиев посети компанията FESTO - водещ производител на компоненти и системи за индустриална автоматизация.

След кратко приветствие от страна на председателя на борда на директорите на компанията д-р Еберхард Файт, Президентът Плевнелиев се запозна с технологичните иновации и икономически постижения на световната компания в областта на автоматизацията и техническите обучения.

По време на официална среща между Президента Росен Плевнелиев с представители на FESTO,  от водещия немски производител са потвърдили намерението си да инвестират в нова производствена сграда у нас. Инвестицията ще бъде на стойност около 3 млн. евро, а откритите работни места – над 600.

Festo има представителство в България от 1986 г.

В рамките на срещата, организирана от Щутгартската индустриално-търговска камара, фирми, опериращи успешно на българския пазар и представители на български институции, обсъдиха своя опит и възможности за бизнес в България. Сред участниците бяха  д-р Теодор Нийхаус - Ръководител на Festo Didactic в световен мащаб,  д-р Клаус Йесен – Член на борда на директорите,  инж.Стефан Иванов – Управител на Фесто ЕООД и много други.

 

Повече информация може да откриете  на -  www.festo.com/presse.

 

Източник на снимковия материал: FESTO

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg