Пазарен дебют за прецизен трансмитер, поплавков превключвател, усилвател и нови модули за автоматизация на JUMO

18.02.2021 г.6 мин.

JUMO е един от водещите производители на индустриални сензори и доказан разработчик на технологии за автоматизация. Компанията непрекъснато разширява своята иновативна продуктова гама, която покрива цялата верига от сензори до решения за автоматизация за измерване на температура, налягане, анализ на флуиди, дебит, ниво и влажност. „JUMO винаги се стреми да предостави на своите клиенти оптимални технически решения, които минимизират разходите и повишават енергийната ефективност. Сред най-новите продукти, които компанията пусна на пазара, са прецизен трансмитер за налягане JUMO TAROS S47 P, поплавков превключвател с хоризонтално изпълнение JUMO NESOS R40 LSH, усилвател JUMO Ex-i с 2 канала за разединители с широка гама от приложения и нови модули за системата за автоматизация JUMO variTRON 500“, съобщиха за Инженер.bg от ЮМО България.

Прецизен трансмитер на налягане JUMO TAROS S47 P

„С отличната си активна компенсация на температурата, трансмитерът за налягане JUMO TAROS S47 P осигурява прецизни измервания на налягането и по този начин повишава надеждността на процеса. Здравата му конструкция със степен на защита до IP69 позволява трансмитерът да се използва във всички области, независимо от условията на околната среда. Фабрично зададените диапазони на измерване на JUMO TAROS S47 P са от 0.1 до 100 bar относително налягане и от 0.6 до 40 bar абсолютно налягане“, допълниха от ЮМО България. Работната температура на измервания флуид може да бъде между -40 °C и +125 °C. Дълговременната нестабилност е много ниска – 0.1%. Корекцията на нулевата точка може лесно да се извърши с магнит. Така трансмитерът на налягане осигурява прецизни измерени стойности дори за дълъг период от време. Широка гама от технологични и електрически конектори допълва компактния дизайн на JUMO TAROS S47 P.

Поплавков превключвател с хоризонтално изпълнение JUMO NESOS R40 LSH

Благодарение на хоризонталния дизайн, поплавковият превключвател JUMO NESOS R40 LSH може лесно да се монтира върху страничните стени на резервоари и контейнери за надеждно измерване на съответното гранично ниво (минимално/максимално), като измерването не зависи от различните свойства на средата, режимите на налягане и геометрията на резервоара. За да се осигури дублиращо измерване на нивото той разполага с до 2 превключващи контакта, които не изискват отделно захранване. JUMO NESOS R40 LSH се предлага с дължина на направляващата тръба до 1 m. Устройството може да работи при температури от -52 °C до +240 °C и налягане на технологичния процес до 88 bar. Превключвателите се предлагат със степен на защита от IP65 до IP68, а опционално могат да бъдат сертифицирани по ATEX, IECEx ([Ex i] и [Ex d]) за приложения в рискови зони от клас 0. Това означава, че превключвателите гарантират много високо ниво на надеждност на процеса.

Усилвател за разединители JUMO Ex-i с 2 канала за широка гама от приложения

Двуканалният, искробезопасен усилвател за разединители JUMO Ex-i е разработен специално за поплавкови превключватели от серията JUMO NESOS, но също така поддържа всички безконтактни сензори в съответствие с изискванията на стандарта NAMUR. Усилвателят JUMO Ex-i е ново допълнение към продуктовата гама JUMO Safety Performance (JSP). Той осигурява надеждно, галванично триходово разединяване, както и безопасно предаване на превключващите сигнали както за обикновени, така и във взривоопасни приложения. Усилвателите могат да се използват в разширен диапазон на околната температура от -40 °C до +60 °C, притежават сертификати ATEX и IECEx и могат да се монтират във взривоопасни зони от клас 2. Свързаните с устройствата поплавков превключвател или безконтактен сензор се монтират във взривоопасни зони от клас 0. Освен това усилвателят за разединители JUMO Ex-i е сертифициран по UL, както и по DNV GL, и отговаря на SIL2 за приложения, свързани с безопасността. Предлага се и реле с превключващи контакти.

Нови модули за система за автоматизация JUMO variTRON 500

Системата за автоматизация JUMO variTRON впечатлява със своите високоскоростни характеристики и модулна концепция. Сега към нея са добавени 3 нови модула, с които се разширяват областите ѝ на приложение. В 32-каналния цифров входно-изходен модул 17 канала са конфигурирани по подразбиране като цифрови изходи. Могат да се използват до 3 опционални сменяеми платки за добавяне на 5 цифрови входа или изхода за всяка от тях. „Състоянието на превключване се визуализира върху LED дисплей. Новият рутерен модул с 2 порта разширява централния процесор на JUMO variTRON с 2 изхода на системната шина. В резултат на това тя може да бъде прехвърлена към 3-портов рутерен модул, който също е нов, намиращ се на други DIN шини в същия или в друг контролен шкаф на разстояние до 100 m. По този начин входните и изходните модули е възможно да бъдат разпределени и системата за автоматизация да бъде децентрализирана“, поясниха в заключение от ЮМО България.

Източник на снимковия материал: ЮМО България, JUMO, freepik.com

Тагове: JUMO, контролно-измервателна апаратура, процесна автоматизация, ЮМО България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЮМО България ЕООД
http://www.jumo.bg/