Микрофонът Edge Solo на Antelope Audio – хармония между утвърдените технологии и иновациите

31.08.2021 г.4 мин.

 Електросфера осигурява отлични условия за работа, в които техническите специалисти могат да развиват своите умения и креативност за създаване на иновации! 

Edge Solo е универсален и лесен за употреба кондензаторен микрофон, с който Antelope Audio реализира своя стремеж да пренесе звука с висока резолюция в домашното Ви звукозаписно студио. И това не е всичко! Микрофонът олицетворява хармонията от утвърдените технологии и иновациите, което го прави оптималния избор за Вашите вокални изпълнения или акустични инструменти. Подробности за характеристиките на Edge Solo научихме от екипа на фирма Електросфера, която е доказана на световния пазар с бранда Antelope Audio.

„Разработен с внимание към прецизното улавяне на звука, Edge Solo се базира на технология, която е резултат от дългогодишни усилия. Неговата 6-микронна мембрана със златно покритие извежда на преден план възможностите на вокалите и инструментите. Верните спрямо източника текстури се улавят благодарение на корпуса с нисък резонанс и главата с ниско отражение на звука, което оказва влияние върху нивата на собствения шум, които не се различават от естествената среда в помещението“, поясниха от Електросфера.

Домашна колекция от микрофони

Edge Solo съчетава 18 прецизно подбрани класически микрофона. Колекцията от доказани модели е избор на редица награждавани инженери и продуценти. Edge Solo ще надгради възможностите Ви за проследяване до тези на студиата, инвестирали в редки колекции от ретро микрофони. Освен това постоянно нарастващата библиотека от емулации ще продължи да разширява домашното Ви студио.

Ако сте любители на добрия звук и искате да допринесете за създаването и усъвършенстването на технологиите на Antelope Audio, не пропускайте да разгледате свободните работни позиции във фирма Електросфера ТУК.

Какви са ползите от технологията Modeling Engine?

„Това, което прави Edge Solo уникален, е авангардната технология Modeling Engine. Разработихме я съвместно с няколко доказани европейски партньора. За целта проведохме прецизни измервания и тествахме множество винтидж и съвременни класически микрофони от висок клас. Точността на емулациите на нашите микрофони запазва честотната характеристика и „цвета“ на оригиналите“, коментираха специалистите от Електросфера.

Modeling Engine Ви спестява време в студиото и поддържа творческата динамика в бързо развиващите се звукозаписни сесии. Благодарение на технологията, можете да променяте микрофона си в реално време с едно натискане на бутон, без да се налага да прекъсвате процеса на запис.

Edge Solo е съвместим с всеки предусилвател, но свързването му с дискретните предусилватели на интерфейсите Synergy Core на Antelope Audio отключва пълния потенциал на микрофонните емулации в реално време. При обработка чрез вградената платформа Synergy Core, можете да проследявате с емулациите, наслаждавайки се на незабележима латентност и нулево натоварване на процесора.

Edge Solo работи с всеки предусилвател с 48V фантомно захранване и е подходящ за нуждаещите си от един микрофон за записи от различни източници – вокали, китари и барабани, а също и за озвучаване, дублаж и четене на аудиокниги.

„Емулациите на микрофони са налични във формати VST, AU и AAX за всички популярни дигитални аудио работни станции, работещи на операционните системи macOS и Windows, независимо от използвания аудио интерфейс, като е необходим iLok 2 или 3 USB донгъл“, добавиха още от Електросфера.

Източник на снимковия материал: Електросфера/Antelope Audio

Тагове: Antelope Audio, HR, аудио оборудване, Електросфера, кариера

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електросфера ЕООД / Antelope Audio
https://en.antelopeaudio.com/