Мари-Бентц: Платформени медицински везни за трудноподвижни хора MWS с EC сертификат клас III от KERN

06.08.2020 г.5 мин.

 

Когато везните се използват за медицински цели, например в болници, санаториуми, хирургични отделения, центрове за хемодиализа и други лечебни заведения, те трябва да отговарят на изискванията на различни стандарти и нормативни разпоредби, за да гарантират надеждното и безопасно боравене както от страна на персонала, така и да осигурят сигурност на пациентите. „Платформените медицински везни MWS на KERN са сертифицирани за медицински цели в съответствие с 93/42/EEC. Те са особено подходящи за претегляне на хора в инвалидни колички, тъй като ниската платформа позволява достъп и от двете страни“, информираха за Инженер.bg от утвърдената производствена и търговска фирма Мари-Бентц, изключителен представител и сервиз на везните и тегловите системи на KERN за България.

 

 

Голямата стоманена платформа за претегляне осигурява надеждно измерване на теглото на пациенти със затлъстяване. Позиционирането на везната е защитено срещу плъзгане чрез регулируеми по височина гумени крачета, като освен това има и индикатор за хоризонтално положение, който улеснява нивелирането на везната. Дори когато пациентите не стоят съвсем неподвижно, везната изчислява стабилно теглото, като установява средна стойност и я фиксира. Това дава възможност на персонала първо да се погрижи за пациента и след това да отчете теглото. Наличието на BIM функция за индекс на телесната маса позволява определянето на поднормено/нормално/наднормено тегло. Медицинската везна MWS може лесно да бъде преместена с помощта на 2 колелца (1) и ръкохватка и не изисква голямо пространство за съхранение. Дисплеят e с два магнита на гърба, което позволява монтирането му върху метални повърхности, например върху претеглящата платформа при транспортиране (2).

 

 

„MWS съчетават в себе си три везни. С помощта на практичен комплект от предпазни перила MWS-A02 платформената везна MWS 300K100M може да бъде превърната бързо и лесно в многофункционална везна. „По този начин пациентите могат да бъдат претеглени както в инвалидна количка, така и изправени, като използват опората на парапета (3). За по-ергономична система дисплеят се монтира директно върху парапета. Захранването е от мрежата или с акумулаторни батерии“, поясниха от Мари-Бентц.

 

Технически данни на платформени медицински везни за трудноподвижни хора MWS:

 

 •  - LCD дисплей, височина на цифрите 25 mm;

 •  - Размери на дисплея Ш×Д×В: 210×110×50 mm;

 •  

 • Габаритни размери на:


 •  - MWS 300K100M (ШхДхВ): 1155×800×66 mm;
   - MWS 400K100DM (ШхДхВ): 1255×1060×69 mm;

 •  - Габаритни размери, вкючително: MWS-A02 ШхДхВ: 1155×820×1070 mm;

 •  - Възможност за работа с батерии: 6×1.5 V AA, не са включени в доставката, време на работа до 50 h;

 •  - Стандартен външен адаптер за мрежово захранване;

 •  - Дължина на кабела на дисплея: приблизително 180 cm;

 •  - Нето тегло: приблизително 28.4 kg.

 
 •  

„Освен това KERN предлага различни допълнителни аксесоари към медицинските платформени везни MWS. Сред тях са комплект предпазни перила за MWS 300K100M, стойка за дисплея (4), протектор за дисплея, почистващи кърпи без съдържание на алкохол за дезинфекция, комплект акумулаторни батерии с капацитет за непрекъсната работа 50 h, интерфейсен кабел RS-232C за свързване с външно устройство, матричен принтер, етикетен принтер, термопечатащо устройство и други“, коментираха още от Мари-Бентц.

 

Повече информация за Мари-Бентц, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Мари-Бентц, KERN

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мари-Бентц
http://www.marie-bentz.com/index.php