Либхер-Хаусгерете Марица е компанията с най-голям оборот в категория „Машини и оборудване“ у нас

10.08.2018 г.3 мин.

Либхер-Хаусгерете Марица, част от международния технологичен концерн Liebherr, зае първото място сред най-големите компании у нас според размера на приходите им в категорията „Машини и оборудване“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество. Отличието, присъдено на компанията за трета поредна година, бе връчено на управителя ѝ, г-н Герхард Дивалд.При изготвяне на класацията „Капитал 100“ се анализират данни за годишните приходи на 300 от най-големите родни и чуждестранни компании, опериращи у нас. „Либхер-Хаусгерете Марица се превърна в традиционен носител на отличието. Приходите ни непрекъснато се покачват, като за изминалите 4 години ръстът им е с 20%“, коментираха от дружеството.


Очакванията за 2018 г. са в заводите на групата у нас да бъдат произведени повече от 920 000 хладилници и фризери. Сред целите на Liebherr в дългосрочен план е производственият капацитет в България да достигне 1 млн. уреда годишно.


„Разширяваме значително и развойната си дейност тук. В базата край Пловдив надградихме досегашната лаборатория с нови изпитателни стаи. Активно разширяваме и колектива си с млади и утвърдени специалисти в областта на информационните технологии“, допълниха от Либхер.Във връзка с най-новия развоен проект, свързан с електрониката и „умните“ решения в хладилната техника, са създадени три екипа от софтуерни инженери – програмисти на вградени системи, дизайнери на потребителски интерфейс и софтуерни тестери. „Дейностите протичат съвместно с нашите колеги от Германия, което означава, че участващите колеги ще имат възможност за развитие в динамична международна среда“, подчертаха от Либхер.


В българското дружество към момента работят повече от 1900 човека, но все още има свободни позиции, които чакат своите най-добри кандидати.


Повече информация за Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Либхер-Хаусгерете Марица

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/