Нова интелигентна камера SBRD на Festo извършва проверки интуитивно, лесно и надеждно

23.04.2019 г.4 мин.

Трудно е да си представим съвременното производство без системи за контрол на качеството на продукцията. В отрасли като автомобилостроенето, хранително-вкусовата промишленост и машиностроенето някои задачи са еднотипни. Например, четене на кодове, оптично разпознаване на символи, анализ на характеристиките на обекта. „Високопроизводителната система за обработка на изображения SBRD на световния лидер в областта на автоматизацията Festo извършва проверки от различни ъгли много лесно и интуитивно. Тя се състои от камери с висока резолюция и високоефективен контролер. Използваният софтуер за обработка на изображенията осигурява бързи и надеждни резултати, които се използват от технологиите за автоматизация и роботизация на процесите“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество Фесто.Високоскоростните USB камери с висока резолюция, специалният контролер за машинно зрение и софтуерът за обработка на образите на системата SBRD отварят нови перспективи пред технологиите за автоматизация и роботизация на производството. Благодарение на двата интерфейса на камерата, външният контролер без охлаждане може да бъде използван за задачи, изискващи няколко камери. Той разполага с мощен двуядрен процесор и ProfiNet комуникация.


Високоскоростните USB камери с висока резолюция SBPB осигуряват монохромни или цветни изображения с резолюция между 1.3 и 5 MP и се отличават с лек и компактен дизайн.


Резултати за надежден технологичен процес


„Софтуерът за обработка на изображения Camera Configuration Studio (CCS) осигурява бързи и надеждни резултати. Потребителите могат да конфигурират програми за инспекция и да дефинират, регистрират и настройват всички процеси – от записа на изображенията до регистриране на входни и изходни параметри и дори да ги симулират на компютър, преди процесът да бъде стартиран“, поясниха от Фесто.


Софтуерът позволява да се обработват образи по много стабилен начин чрез анализ на изображения и списъци с тях вместо отделни изображения. За да постигнат това, потребителите просто вземат мострени образци и ги записват. Те могат да определят какво точно трябва да бъдат анализирано и как да се направи това. Диапазонът на отклоненията се базира върху данните от резултатите на записаните изображения. Възможни са и последващи ръчни промени.


Допълнителен инструмент за решения от типа „pick & place“


Допълнителният инструмент CCS xRun позволява бърза параметризация на инструментите за тестване. „С негова помощ потребителите трябва да конфигурират настройките само веднъж. След това системата автоматично ги прилага към всички открити обекти. Това улеснява разработката и поддръжката на програмата“, коментираха в заключение от Фесто.


Повече информация за Фесто ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!Източник на снимковия материал: Фесто, Festo

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg