Нови електрически задвижвания от тип „plug and work“ в продуктовата гама Simplified Motion на Festo

05.07.2019 г.4 мин.

Как да бъдат изпълнявани елементарни задачи за движение чрез електрическо задвижване и в същото време то да комуникира интелигентно с контролер и дори с облак чрез IO-Link. „Отговор на този въпрос дава серията електрически задвижвания Simplified Motion на Festo. Тя съчетава лесната конструкция на пневматиката с предимствата на електрическата автоматизация“, съобщиха за Инженер.bg от Фесто EООД.Новата серия електрически задвижващи механизми, която е част от продуктовата гама Simplified Motion, представлява интегрирано решение за изпълнение на несложни движения, позволяващо работа без софтуер в съответствие с принципа „plug and work“ („включи и работи“). Параметрите за скоростта в посока напред и назад, както и силата на натиск и затягане, могат да бъдат зададени директно на устройството, заедно с положението за крайна позиция, демпфериращия ход и ръчния режим.


Интуитивно пускане в експлоатация


Благодарение на интуитивното, бързо и лесно въвеждане в експлоатация директно през устройството, конфигурацията не изисква никакъв софтуер или специфично ноу-хау. Движението може да се контролира чрез цифров I/O (DIO), подобно на пневматичен вентил. Обратната връзка за крайно положение, която е подобна на обратната връзка на стандартен превключвател за положение, предоставя информация за завършването на задачата за движение.

 

Потребителите могат да се възползват от разширените функции чрез IO-Link, които включват удобно дистанционно управление, копиране на параметри, функция за архивиране и четене на разширени параметри на процеса. С IO-Link® устройствата могат да комуникират интелигентно със системите за управление и с облака – за елементарни движения и лесна работа, пускане в експлоатация и управление.


Цифровите I/O и IO-Link® са автоматично интегрирани, така че продуктите от серията Simplified Motion се предлагат стандартно с два вида управление.


Несложна, но пълна функционалност


„Със своята несложна функционалност, задвижванията представляват оптимални решения за лесни движения между две механични крайни положения, без това да ги лишава от оптимизираните характеристики на движението, плавното демпфериране на хода в крайна предна и задна позиция или функция за натиск и затягане“, коментираха от Фесто.Серията „Simplified Motion” включва следните нови електрически задвижвания: ELGS-BS/-TB – шпинделни и зъбно-ремъчни оси, EGSS – мини шейни, ELGE-TB – зъбно-ремъчни оси, EPCS – електрически цилиндри и ERMS – ротационни задвижвания.


Повече информация за Фесто ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!Източник на снимковия материал: Фесто ЕООД, Festo

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg