Вихрови разходомери digitalYEWFLO на Yokogawa с висока прецизност и стабилност, дори при тежки условия на работа

12.10.2020 г.5 мин.

Продуктовата гама от вихрови разходомери digitalYEWFLO на Yokogawa се характеризира с висока надеждност и голяма производителност. Стабилното функциониране на устройствата се дължи на доказаните в полеви условия сензори на digitalYEWFLO в комбинация с уникалната технология за обработка на сигнала SSP. „Серията вихрови разходомери digitalYEWFLO включва разнообразни изпълнения, които отговарят на изискванията на клиентите от различни индустриални сектори“, съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България.

Комбинирайки надеждна технология с превъзходни практически познания, Yokogawa предоставя специална информация за жизнения цикъл на устройството, което осигурява добавена стойност на потребителя.

Вихровите разходомери digitalYEWFLO представляват интелигентни устройства за дебит, които са предназначени за измерване на обемния разход на течности, пари или газове. „Те измерват честотата на вихрите на Карман, създадени от завихрящото устройство, в което се намират два пиезосензора. Тези сензори преобразуват вибрациите в електрически честотен сигнал. Честотата на вихъра е пропорционална на скоростта на потока в определен диапазон от числата на Рейнолдс. Следователно, скоростта на потока или дебитът могат да бъдат определени чрез измерване на вихровата честота“, поясниха от Йокогава България.

SSP функцията на digitalYEWFLO осигурява повишена устойчивост на вибрации и усъвършенствана диагностика

„Разходомерите digitalYEWFLO не се нуждаят от поддръжка. Те имат схема за анализ честотата на сигнала и позволяват преминаване през лентовия филтър само на вихровата честота, като по този начин точно идентифицират и елиминират шума. Функцията за спектрална обработка на сигнала (SSP) на digitalYEWFLO извежда само подходящите вихрови честоти, дори при флуктуации на потока“, допълниха българските специалисти на водещия японски производител.

 

Патентованият филтър (SSP) на Yokogawa за цифрова обработка на сигнала анализира вихровите сигнали и автоматично избира оптималните настройки за възможно най-доброто измерване.

Стандартно изпълнение:

Стандартното изпълнение на разходомерите е подходящо за широк кръг от приложения с различни дебити на потоците и се отличава с:

 • Възможност да измерва разхода на течности, газове и пари:
 • Лесен монтаж, с фланцови или междуфланцови технологични връзки;
 • Не е необходима настройка за нулева стойност;
 • Общото число на продадените устройства надхвърля 450 000 в световен мащаб.

Изпълнение с намалено проходно сечение

Това изпълнение на разходомерите позволява измерването на до пет пъти по-малък дебит от стандартния вихров разходомер. Характеризира се с:

 • Интегрирана конструкция със завихрящи устройства, вградени в разходомера;
 • Не е необходимо използването на редуциращи/разширителни или къси тръби, за да се постигне необходимата дължина на правата част на тръбата. Безопасността е повишена, а разходите за монтаж са намалени.

  

Интегрираната конструкция позволява намаляване на отвора с до 2 размера, като запазва същите габаритни размери като стандартното изпълнение.

Многофункционално изпълнение

Вихровите разходомери от този тип - с вграден температурен сензор - могат директно да показват масовия дебит на наситена пара. Температурният сензор е вграден в завихрящото устройство. Сред спецификите им са:

 • Завихрящото устройство, което е достатъчно здраво, за да се използва като термозащита, включва RTD сензор за измерване на температурата (еквивалентен на Pt1000, клас А);
 • Масовият дебит се изчислява въз основа на измерената температура;
 • Комбинацията от редуциран отвор и многофункционален тип е оптимална за измерване на наситена пара, когато дебитът варира в големи граници;
 • Осигурено е високо ниво на безопасност без допълнителни разходи или инсталиране на температурен сензор, както и без необходимост от допълнителна технологична процесна връзка.

Високотемпературно/криогенно изпълнение

Изпълнението е предназначено за измерване на потоци с висока или много ниска температура в диапазона от + 450 ˚C до -196 ˚C. Характеризира се със:

 • Същите габаритни размери като стандартното изпълнение;
 • Оптимизирана конструкция за лесна изолация.

Източник на снимковия материал: Йокогава България, Yokogawa

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Йокогава - Клон България
https://www.yokogawa.com/eu/