Астел: Стотици сензорни комбинации с портативен хибриден газ детектор MX6 iBrid на Industrial Scientific

29.12.2020 г.4 мин.

Повече от 30 г. водещата международна компания Industrial Scientific разработва и усъвършенства високотехнологични решения за мониторинг на газове. Като създател на първия безжичен газ детектор, днес дружеството предлага разнообразие от портативни устройства за приложение в различни индустрии, сред които и иновативния хибриден модел MX6 iBrid. „Това е най-гъвкавият детектор за до шест газа на пазара. Предлагайки стотици възможни сензорни комбинации, както и широк набор от налични настройки за конфигурация, устройството е подходящо за мониторинг на кислород, токсични и запалими газове, летливи органични съединения и мн.др.“, споделиха пред Инженер.bg от доказаната българска компания Астел, официален представител на Industrial Scientific у нас.

MX6 iBrid представлява интелигентно хибридно устройство, съчетаващо в един корпус най-добрите технологии за мониторинг на Industrial Scientific, което позволява едновременна детекция на до шест различни газа. С този тип решение се елиминира нуждата от закупуване на множество детектори, тъй като устройството предлага стотици възможни комбинации от сензори, които операторите могат лесно да сменят, дори и в полеви условия. MX6 iBrid разполага с вътрешна моторизирана помпа за дистанционно пробовземане с възможност за добавяне на допълнително оборудване за детекция на бензен. Устройството е оптимално за приложение в отрасли като производство на нефт, газ и метали, както и в химическата промишленост.

„Независимо от какво естество е работата ви, MX6 iBrid предлага детекция на широко разнообразие от газове. Портативният детектор се нарежда сред най-здравите модели на Industrial Scientific, устойчиви на най-суровите условия на околната среда“, обясниха от българската компания. За улеснение на работата на операторите, решението се предлага с DSX докинг станция за автоматизирана поддръжка и отчитане.

Технически характеристики на детекторите MX6 iBrid:

  • Пълноцветен LCD диплей с подсветка;
  • DSX докинг станция за автоматизирана поддръжка и отчитане;
  • Съвместимост със софтуера за управление iNet® Control;
  • Широко разнообразие от сензори;
  • Наличие на навигация;
  • Продължителност на работа до 36 h.

„MX6 iBrid предлага на клиентите възможност да работят със стотици възможни комбинации от сензори, което го прави най-гъвкавият детектор за до шест газ на пазара. Опциите за сензорни конфигурации на устройството включват метан, пентан, PID, IR, Cl2, ClO2, CO, CO, CO/H2, CO/H2S, H2, H2S, HCL, HCN, NH3, NO, NO2, O2, PH3 и SO2“, коментираха от Астел.

„Можете да вземате по-информирани решения относно работата си, като синхронизирате събраните данни от множество газ детектори MX6 iBrid чрез софтуера за управление iNet® Control и създавате графики със съответните концентрации. Така лесно ще следите за наличието на промени и ще знаете дали инструментите ви се използват коректно от операторите, което ще ви помогне да оптимизирате работата и да поддържате високо ниво на безопасност“, добавиха още от Астел.

Източник на снимковия материал: Астел, Industrial Scientific

Тагове: Industrial Scientific, Астел, мониторинг, сензори, технически газове

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Астел ЕООД
http://www.astelbg.com/