Астел: Стандартизирани, модулни и персонализирани лабораторни изолатори с ръкавици Jacomex за работа в контролирана среда

14.05.2022 г.4 мин.

От създаването си през далечната 1945 г. френската компания Jacomex се е утвърдила на световния пазар като лидер в проектирането и производството на устройства за пречистване на газове и лабораторни изолатори. Акцент в портфолиото на дружеството са т.нар. боксове, гарантиращи безопасността на операторите при работа с най-рискови материали в широко разнообразие от приложения. „Jacomex предлага високоефективни стандартизирани, модулни и персонализирани лабораторни изолатори с контролирана атмосфера от <1 ppm O2/H2O. Оборудването намира широко приложение в сфери като материалознание, химическа промишленост, производство на батерии, хроматография, академични изследвания и още мн.др.“, коментираха за Инженер.bg от водещата българска търговска кампания Астел, официален представител на Jacomex у нас.

Модулен и персонализиран лабораторен изолатор GP (Concept)

GP (Concept) е универсален работен бокс ръкавици за защита на операторите, който се предлага от производителя с възможност за техническа поддръжка и изпълнение на индивидуални проекти въз основа на клиентските спецификации. Решението е изключително гъвкаво, благодарение на своята модулност и персонализирано управление на проекта, което го прави подходящо за различни индустриални области – от разработване на материали, като полимери, тънкослойни соларни клетки, OLED технологии и графен, до заваряване на титанови части за аерокосмическата индустрия.

Лабораторният бокс се предлага в стандартизирани размери с единични или двойни работни повърхности, като единична работна станция или няколко свързани GP (Concept) модула, позволяващи изпълнението на различни стъпки от даден процес. Дизайнът на изолатора може да бъде съобразен със специфични клиентски поръчки, например такива, изискващи интегрирането на инструменти или специални машини. GP (Concept) може да бъде също разработен с голямо разнообразие от високоефективни устройства за пречистване на H2O и O2 в зависимост от приложението.

Компактен бокс GP (Campus)

Специалистите на Jacomex са разработили и стандартизиран компактен лабораторен изолатор със защитна атмосфера от <1ppm O2/H2O – модел GP (Campus). Решението се отличава със своята оптимална производителност за ежедневни цели, подходящо е за различни академични изследвания, стартиращи предприятия, както и за промишлена употреба. Приложенията на лабораторния бокс варират от хроматография, кристалография и химичен синтез, до извършване на експерименти в строги анаеробни условия и сглобяване на части в индустрията.

GP (Campus) е наличен в три стандартни размера с предварително оборудвани модули, които могат лесно да се свързват един към друг и позволяват разширяване на работния обем по всяко време. „Лабораторният бокс разполага със специално разработен от Jacomex пречиствател на газове с висок капацитет, с което се елиминира необходимостта от честа регенерация. Друго предимство на изолатора е неговият опростен дизайн, който улеснява поддръжката и значително намалява оперативните разходи“, споделиха още от Астел.

Българското дружество предлага на пазара у нас също следните модели лабораторни изолатори на Jacomex: G (Mega) с голям обем и възможност за интеграция на промишлени роботи, G (Safe) с висока степен на сигурност за работа във вакуум, G (ISO), отговарящ на изискванията на фармацевтичната индустрия, както и мултифункционалния бокс G (Polym).

Източник на снимковия материал: Астел, Jacomex

Тагове: Астел, лабораторно оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Астел ЕООД
http://www.astelbg.com/