Астел представя инфрачервен анализатор за пшеница, брашно, трици и смески Infraneo от Chopin Technologies

14.09.2020 г.4 мин.

Chopin Technologies е утвърден френски производител на аналитична апаратура с почти 100-годишна история в разработването на технологии за приложение в хранително-вкусовата промишленост. Широкото портфолио на дружеството включва разнообразие от устройства за анализ на брашно и зърно, сред които е и мултифункционалният инфрачервен анализатор на цели и смлени зърнени култури Infraneo. „Оборудването е подходящо за работа с пшеница, брашно, трици и смески, като с него можете да извършите анализа за по-малко от 10 секунди! Моделът Infraneo дава възможност да управлявате ефективно всички етапи – от входа до изхода на Вашата мелница”, коментираха за Инженер.bg от утвърдената търговска компания Астел, официален представител на Chopin Technologies у нас.

Наложилият се на международния пазар инфрачервен анализатор Infraneo е разработен за определяне на протеини, влага, индекс W, глутен, масленост, пепелно съдържание и специфично тегло на цяло зърно, както и за извършване на Zeleny тест и анализ на някои параметри на брашното. „Техническото оборудване предлага улеснени до минимум възможности за работа и управление, без изискване за предварителна подготовка на пробите, което го превръща в оптимален избор за приложение в различни силозни стопанства, мелници и лаборатории“, поясниха експертите на Астел.

„Апаратът Infraneo се отличава със своята мултифункционалност, тъй като представлява единно устройство за анализ на пълнозърнести храни, брашно, трици и други прахообразни продукти, включително грис, кускус и булгур. Техническото решение предлага на операторите многоезичен интерфейс за работа, като също така включва и широк спектър от предварително зададени стойности за калибрация в различни типове приложения“, допълниха от Астел.

Инфрачервеният анализатор от Chopin Technologies е оборудван с оптика от най-ново поколение – монохроматор в съчетание със специална технология за автоматична настройка SAM (Self Adjustment of Monochromator). „Внедрената в апарата технология постига изключително високи нива на стабилност и прецизност, които са без аналог в хардуер от този тип. Благодарение на отворената PLS система за калибриране, специалистите с опит в областта имат възможността и сами да разработват или прецизират калибрирането на апаратурата“, обясниха от Астел.

Предимства и техническа спецификация на инфрачервен анализатор Infraneo:

  • Резултатите от анализа се генерират за 60 s, без значение колко на брой параметри биват измервани;
  • Включена измервателна клетка с автоматична настройка в зависимост от анализирания продукт, например пшеница, царевица, рапица или брашно;
  • Експорт и използване на резултатите в Excel за по-лесна обработка на данните;
  • Възможност за разширяване на системата чрез свързване към NIR анализатори.

Аналитичното оборудване, разработено от Chopin Technologies, предлага висока устойчивост на работа благодарение на вградената защита от прах и влажност, както и на интегрираната система за почистване. „Анализаторът за зърнени продукти Infraneo е подходящ за най-различни приложения, тъй като генерирането на резултатите не се влияе от температурата. Друго предимство на апарата е функцията за съхранение на до 100 000 анализа при необходимост от бъдещи справки“, добавиха още от Астел.

Източник на снимковия материал: Астел, Chopin Technologies, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Астел ЕООД
http://www.astelbg.com/