АББ България обяви новите направления и позиции в тазгодишното издание на стажантската си програма „Let your ABB story begin“

23.05.2023 г.6 мин.

Бъдещето на младите инженери и техници винаги е било сред основните приоритети на водещата технологична компания АББ България. Като част от структурата на световния гигант ABB, дружеството разполага с широко портфолио от решения в областта на електроснабдяването и електрообзавеждането, роботиката, автоматизацията на процеси и задвижвания, зад които стоят сложни производствени процеси, изискващи прецизност и отдаденост. Чрез своите стажантски програми, АББ България осигурява достъп на бъдещите технически специалисти именно до своето сложно високотехнологично производство, в което те имат възможността отблизо да се запознаят със спецификата в работата на инженерите и техниците, да разширят теоретичните и практическите си знания и най-вече да се ориентират към правилния за тях път в кариерното им развитие. Съвсем наскоро АББ България обяви новите позиции в ежегодните си летни стажантски програми „Let your ABB Story Begin“, а подробности за тях разказаха специалистите от дружеството пред Инженер.bg.

В продължение на няколко поредни години технологичният лидер АББ България провежда своята лятната стажантска програма под надслов „Let your ABB Story Begin”. Целта на инициативата, проправила път към успешната кариерна реализация на множество студенти от цяла България, е да предостави на младите специалисти значителен опит и практическа работа по реални проекти в компанията. Всяка година десетки младежи вземат участие в програмата, ставайки част от екипите в отделните клонове на АББ България, където заемат разнообразни позиции и отговарят за различни задачи. По този начин студентите получават възможност да се запознаят с работните процеси в различните дивизии и от първо лице да усетят динамиката на работата в реална работна среда.

„AББ България е изключително място, в което можете да приложите наученото от Вас на практика и да започнете да трупате опит за една удовлетворяваща кариера“, категорични са от българското дружество. „Търсим талантливи студенти, които да ни помогнат да се справим с предизвикателствата на днешния ден, за да постигнем по-проспериращо утре. Предизвикайте промяна, давайки своя принос към фирмена култура, в която индивидуалните различия не само се приемат, но и се приветстват. Ако сте готови да дадете най-доброто от себе си, заповядайте при нас. Вашето време е сега!“, обърнаха се с покана към бъдещите си колеги от компанията.

Наскоро от дружеството обявиха новите позиции в тазгодишното издание на „Let your ABB Story Begin”, за които бъдещите стажанти вече могат да кандидатстват. Те са в различни локации и отдели в гр. Раковски и гр. Петрич, като продължителността на стажа е от 3 до 6 месеца. Той е подходящ за студенти от първи или по-горен курс в техническа или икономическа специалност.

Направленията, включени в стажантската програма на АББ България, в които тази година ще могат да се докажат студентите, са:

  • Електроника, мехатроника и електротехника;
  • Металообработка;
  • Автоматизация и индустриален мениджмънт;
  • Логистика и планиране;
  • Качествен контрол;
  • Финанси и администрация;
  • Човешки ресурси;
  • Здраве и безопасност.

„Определено бих препоръчал стажантската програма на АББ България, защото тя дава възможност не само да наблюдаваш, но и да прилагаш научените неща на практика. Стажът в компанията ми даде възможност да задълбоча не само практическите, но и теоретическите си познания поради факта, че все още бях във втори курс в университета. Посланието ми към всички студенти е да не се колебаят и да предизвикат себе си, тъй като ще се запознаят с много нови хора, които ще ги въведат в реална професионална среда“, разказа Антон Тенчев, който вече е бил част от програмата „Let your ABB Story Begin“.

За стажантите АББ България осигурява различни социални придобивки. Сред тях, освен заплащане по време на стажантската програма, са и месечни ваучери за храна, допълнително здравно осигуряване, осигурен транспорт и спортна карта на атрактивна цена. Освен всичко това, по време на стажа студените ще работят с ментор по специална програма за развитие, а също така ще имат възможност да изучават английски език чрез специализиран онлайн курс.

Актуалните свободни позиции в стажантската програмата „Let your ABB Story Begin“ бихте могли да разгледате ТУК! Кандидатствайте сега!

Ако желаете да научите повече за АББ България и за възможностите за професионална реализация, които предлага, не пропускайте да разгледате нейния микросайт в Инженерингова борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: АББ България, canva.com

Тагове: HR, АББ България, кариера, производство, стаж

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АББ България ЕООД
www.abb.bg