Десислава Иванова от Агрополихим: Приветствам новата година с убеждението, че хубавите неща се случват непрекъснато около нас

13.01.2022 г.5 мин.

Каква беше 2021 г.? Инженер.БГ търси най-ярките мигове от последните 12 месеца.

Удовлетворяваща в личен и професионален план е изминаващата 2021 г. за г-жа Десислава Иванова, която е експерт „Подбор и обучение на персонала“ в утвърдения български производител на азотни, фосфорни и комбинирани торове за земеделското стопанство Агрополихим. В специалната ни празнична рубрика тя сподели за положителните промени, осъществени през последните 12 месеца, както и за очакванията си за 2022 г.

Г-жо Иванова, успяхте ли да изпълните професионалните си цели за 2021 г.?

Да, удовлетворена съм от резултатите на планираните цели. В професионален план те бяха свързани с навременно и качествено обезпечаване на свободните позиции в дружеството, което от 2020 г. вече наброява пет отделни компании. Липсата на кадри не само в индустрията, но и в глобален мащаб, ограниченията на пандемията и необходимостта да провеждаме голяма част от подборите онлайн ни предизвикаха да бъдем гъвкави, да работим още по-организирано и в екип с мениджърите на отдели и технологични направления, да подхождаме индивидуално и с грижа за кандидатите. Всичко това доведе до удовлетворяващи резултати и до привличането на подходящи и, надяваме се, лоялни нови служители.

В личен аспект със съпруга ми поставихме здравето като наша приоритетна цел и вече цяла година бавно, но последователно вървим по този път. Много свалени килограми, повишена двигателна активност, йога, дълги преходи, дихателни и закалителни практики са част от нашия начин на живот. Имаме повече лекота, енергия, здраве.

С кой забавен момент от живота на компанията ще запомните миналата година?

Не мога да определя конкретна случка. По-скоро в ежедневието както на екипа на отдел „Човешки ресурси“, така и с колегите от другите направления се опитваме да запазим чувството за хумор и то да бъде важна част от нашите взаимоотношения и работна среда.

Когато на 31 декември затворихте очи миг преди полунощ, кой е най-яркият спомен от изминалите 12 месеца, който се появи в съзнанието Ви?

Не е един. Сред тях са отпразнуването на 80-годишния юбилей на моята майка, посрещането на летището на моя син, връщащ се от Германия, красивите и предизвикателни преходи в Рила, Пирин, Стара планина; дългите звездни нощи на палатка край бреговете на морето.

Открихте ли нови любими занимания през изминалата година?

Любимите ни семейни хобита са планинарството и фотографията. И в този смисъл си поставихме още по-големи и трудни предизвикателства, свързани с преходите. Във фотографията ставаме все по-добри. Аз самата отскоро се включвам в курсове по рисуване и започвам да правя опити в нещо, за което съм смятала, че нямам никакви умения.

Разкажете ни една ярка случка от 2021 г., която Ви развълнува искрено и дълбоко – събитие, произведение на изкуството, постъпката или думите на някого.

Вече втора поредна година празнувам рождения си ден през март вкъщи. През 2020 г. бяхме в локдаун, през 2021 г. ситуацията бе подобна. Няма да забравя щастието, което изпитвах през целия ден, получавайки от куриери, колеги, приятели на децата ми многобройни подаръци – изненади. Не беше очаквано. Обич и внимание ме засипваха не само от България. Сватбата с любимия ми човек беше другото прекрасно събитие, отлагано заради пандемията една година.

С какво настроение посрещнахте 2022 г.? Какво пожелавате на себе си и на Вашите колеги?

Вяра, оптимизъм, вълнение, очакване. Най-вече с убеждението, че хубавите неща се случват около нас непрекъснато, стига да имаме очи да ги видим и сърца да ги създаваме.

Пожелавам обич, топлота, споделеност, щастие и много професионални успехи.

Източник на снимковия материал: личен архив на г-жа Десислава Иванова

Тагове: HR, аграрна промишленост, Агрополихим, кариера

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Агрополихим АД
https://agropolychim.bg