Владимир Рашев и Ася Николова: Визията ни е Balkan Services да бъде еталон за качество на световно ниво

01.11.2022 г.6 мин.

Днес продължаваме разговора ни с представителите на консултантската IT компания – Балкан Сървисис (Balkan Services). Във втората му част ще Ви представим мнението на г-н Рашев и на г-жа Николова за технологичния прогрес, за предизвикателствата, пред които е изправена компанията им, за постиженията, с които се гордеят, и перспективите пред компанията им. В свят на дигитализация и бързи темпове на развитие, предстои да разберете какво споделиха специалистите по темата пред Инженер.bg.

Владимир Рашев – Managing Partner и Ася Николова – Head of People, Culture and Happiness в Балкан Сървисис.

Технологиите се развиват с главоломна скорост. Промени ли това Вашата работа през годините?

Вл. Рашев: Динамичното развитие на технологиите има своята роля. Следим отблизо световните тенденции и се стремим да се движим в крак с тях. За това много ни помагат и международните ни партньори. Масовото навлизане на облачните технологии, както и въвеждането на XBRL формата за отчитане на публичните дружества са двата фактора, които най-много ни повлияха през последните години. Също така PMО звеното в компанията ни играе ключова роля за повишаване на ефективността, което го превърна в неизменна част от проектите ни.

На базата на опита ни през годините изградихме ясна методология за внедряване на бизнес софтуер, като следваме технически стандарти за изпълнението на проектите. Това ни позволява да реализираме по-голям брой, по-мащабни и по-комплексни проекти, в които всеки служител има възможност да приложи богатия си опит и креативността си.

Ася Николова: Изхождайки от ценностите на компанията, имаме ясна визия какви хора биха се чувствали най-добре в Balkan Services. Изградихме и развиваме програма, с която ефективно и последователно въвеждаме новите колеги в работния процес. Това ги подготвя съвсем скоро да поемат самостоятелно задачи и да имат своя принос в екипа.

Как преодолявате предизвикателствата при проектите, по които работите?

Вл. Рашев: В Balkan Services не се притесняваме от предизвикателствата, защото знаем, че в тях винаги има възможности за развитие. Приемаме всяко едно със съзнание и нагласа, че започваме нещо ново, за което тепърва ще се учим. При навлизането в нова индустрия или разучаването на нова технология следваме този подход, като отделяме необходимото време да навлезем в дълбочина в новото.

Така подхождаме и към нашите клиенти. Някои от тях вече са имали неуспешни проекти за внедряване на бизнес софтуер, затова се отнасяме с внимание и разбиране. Изграждането на доверие между двете страни е важен процес, за който трябва да се отдели необходимото време. Нашите клиенти споделят, че високо ценят качеството ни никога да не се отказваме. Правим всичко възможно, за да се учим от грешките и упорито търсим решение на всеки възникнал казус.

Кои са най-големите постижения на Balkan Services?

Вл. Рашев: Най-големите постижения за нас са успехите и удовлетвореността на нашите клиенти – според последното ни проучване 97% от тях са удовлетворени от съвместната ни работа. За 16 години се утвърдихме като надежден партньор в дигитализацията на над 320 организации. Постигнахме това благодарение на усилията и отдадеността на целия екип и вярвам, че заедността ни отличава.

Ася Николова: Отчитаме като постижение това, че съществена част от екипа ни работи в Balkan Services от самото създаване на компанията. Дори по време на предизвикателните времена в последните 2 години успяхме да запазим екипа си и да поддържаме високо ниво на сплотеност и продуктивност. Дори използвахме момента на отдалечена работа да освежим офиса и да създадем още по-уютна и приятна за работа среда.

Какви са бъдещите планове на компанията?

Вл. Рашев: В Balkan Services си поставяме амбициозни цели. Предстои ни работа по много и интересни проекти, което от своя страна води до необходимостта от разрастване на екипа.

Едновременно с това работим по подобряване на вътрешните процеси, свързани с най-ценния актив – хората в компанията. Мога да дам като пример една от сферите, която считаме за приоритетна за тази година – изработване на индивидуални планове за развитие, базирани на ясни кариерни пътеки и стратегическите цели на компанията.

Продължаваме развитието си на българския пазар и следвайки мисията си, за нас е важно българските компании да подобряват производителността и ефективността си. Успешно се разрастваме и работим с клиенти от съседните държави – Румъния, Гърция, Северна Македония, Сърбия, както и в държави като САЩ и Израел.

Амбициите ни са всеки наш проект и името Balkan Services да бъдат еталон за качество на световно ниво.

Първата част от разговора ни със специалистите от Balkan Services можете да откриете ТУК.

Източник на снимковия материал: Balkan Services (Балкан Сървисис)

Тагове: Балкан Сървисис, дигитализация, индустрия, информационни технологии, кариера, консултиране, софтуер

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Балкан Сървисис ООД
www.balkanservices.com