Диана Ангелова от АК Електрик: Всяка трудност е нова възможност, всеки преодолян проблем е крачка напред

22.06.2022 г.5 мин.

Харесвам предизвикателствата, които работата ми поднася всеки ден и удовлетворението от постигнатите резултати“

АК Електрик (AQ Electric) е утвърден производител на електрически табла и метални компоненти. Предприятието у нас е част от международната шведска компания AQ Group AB, в чиито ценности традиционно присъстват качеството, отборната работа, ефективността, уважението и смелостта. АК Електрик подхожда с грижа към своите служители, дори когато тяхната базова професионална квалификация е по-различна от необходимата и се нуждае от надграждане. Пример за това е г-жа Диана Ангелова, която е днешният ни гост в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“. Тя е ръководител отдел „Системни продукти“ и е част от екипа на АК Електрик почти 10 години. Какво образование има и какви трудности и предизвикателства среща в работата си, можете да научите в следващите редове.

Здравейте! Представете се за читателите на Инженер.bg.

Здравейте, казвам се Диана Ангелова, длъжността ми е ръководител отдел „Системни продукти“, в който произвеждаме машини за хранително-вкусовата промишленост.

В компанията работя вече десета година.

Какво е образованието Ви?

Образования много, но не това е най-важното. Завършила съм „Молекулярна биология“ с магистратура „Медицинска химия“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Започнах работа в АК Електрик без да имам нужната квалификация. Стартирах „от нулата“. Учих много. Работата ми харесваше и имах възможност да се развивам, затова и реших да завърша магистърска програма по „Индустриален мениджмънт“ в Технически университет – София. Благодарна съм за всички възможности, които имах, и за всичко, което научих и продължавам да уча всеки ден в компанията.

Как започва Вашият работен ден?

С чаша кафе и сутрешна оперативка с екипа на „Системни продукти“.

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

Те са свързани с осигуряване на най-доброто за нашите клиенти. А то може да бъде постигнато чрез добра екипна работа с хората.

Защо тези дейности са важни за фирмата?

За да просперира компанията и ние с нея.

Какви са отговорностите, които носите?

Най-голямата отговорност е да бъда достоен служител на АК Електрик и работата ми да е в унисон с ценностите на компанията, а именно: фокус върху клиента, простота, бизнес за предприемачи, ценова ефективност, смелост и уважение.


Ръководите ли други хора? Какви са отношенията в екипа Ви?

Моят екип е от 20 човека. Отношенията са приятелски. Като ръководител често се налага да съм строга и изискваща, но това е част от „играта“.

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

Защото харесвам предизвикателствата, които работата ми поднася всеки ден, и удовлетворението от постигнатите резултати.

Какви са трудностите и предизвикателствата в дейността Ви?

Да накарам хората да вярват, че няма невъзможни неща, че всяка една трудност е нова възможност и всеки преодолян проблем е крачка напред. А това е възможно само с добър план за справянето с тях и спокойствие – колкото се може повече спокойствие при взимането на решения и общуването с хората, което вероятно е най-голямото предизвикателство, предвид динамичния свят, в който живеем.

Какво си казвате в края на работния ден?

Добра работа. Време е за бира“.

Диана Ангелова от АК Електрик ни разказа как преминава един неин работен ден в компанията. Ако искате да прочетете още вдъхновяващи истории за работата на технически специалисти в България, следете нашата рубрика „Един работен ден на...“ на страницата на Инженер.bg.

АК Електрик предоставя различни възможности за професионална реализация и развитие на технически специалисти. Проверете свободните работни позиции в микросайта на компанията в Борса.bg.

Източник на снимковия материал: АК Електрик

Тагове: HR, АК Електрик, кариера, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АК Електрик АД
https://www.aqelectric.com/bg