С услугите на SpaceCAD, водещи компании в България и по света оптимизират своите производствени процеси чрез дигитализация

14.05.2024 г.7 мин.

SpaceCAD е доказана българска търговска и инженерингова компания, оперираща в сферата на софтуерните услуги и 3D технологиите. Фирмата е утвърден дистрибутор на специализирани софтуерни продукти за проектиране, симулации и управление на CNC машини, както и на 3D принтери за адитивно производство и 3D скенери. Освен като търговец, българското дружество е спечелило доверието на своите клиенти и с високото качество и професионализма си при изпълнението на инженерингови услуги. В следващите редове ще Ви разкажем повече за тях, както и за множество успешно изпълнени проекти от специалистите на SpaceCAD в различни индустриални области у нас и по света.    

Инженеринговите услуги, които SpaceCAD предлага, включат:

  • CAD проектиране и оптимизация на продукти – със Siemens CAD софтуер;
  • Симулация и оптимизация на производствени технологии – със Siemens CAE софтуер;
  • Разработка на постпроцесори за CNC машини – със Siemen CAM софтуер;
  • Симулация на технологични процеси –  коване и екструдиране с QForm UK, инжекционно формоване на пластмасови детайли с Moldex 3D;
  • Aдитивнo производствo чрез 3D печат на метални и пластмасови възли и детайли;
  • Реверсивен инженеринг чрез 3D сканиране.

„Дигитализацията на дейността носи редица позитиви за бизнеса – от възможност за дистанционно управление и контрол в реално време до оптимизация на инженерните проекти и производствената дейност. Ето защо редица водещи компании от различни индустрии се свързват с нас за професионална консултация, както и за да се възползват от услугите ни“,  коментираха пред Инженер.bg от екипа на SpaceCAD.

Рефренции от успешно изпълнени проекти

Фирма Авионамс – един от най-големите заводи за капитален ремонт и обслужване на летателна техника в Европа

Задачата, поставена от компанията за изпълнение от SpaceCAD, включва изработката на прецизен цифров макет на хеликоптер Ми-8 за структурна симулация при планирани и аварийни ремонти. В резултат от това, специалистите от Авионамс вече имат възможността да симулират структурните сили върху целия набор от сглобени части. „Цифровата ремонтна организация е в състояние да спести както материали, така и усилия за извършване на аварийни ремонти след сблъсък и катастрофа. Благодарение на партньорството ни със Siemens Digital Industry Software, използваме усъвършенствани FEM/FEA инструменти от индустриалния софтуер на Siemens, което ни позволява изпълнението на пълен набор от структурни симулации за прецизно планиране на аварийни ремонти на хеликоптер Ми-8“, поясниха от българската компания.

 

Thales Rail Signaling Solutions – френска компания за автоматизация на железопътен транспорт

Задачата пред българските експерти в този случай е била да изготвят проектна и строителна документация за поредица от светофарни съоръжения с пълна чертежна документация. „Крайният резултат, който постигнахме, бе ергономична конструкция, която отговаря на стандартите за ремонт и лесна поддръжка. Дигитализацията на документацията оптимизира съотношението цена – производителност при запазване на актуалността на стандартите, предоставяйки и възможност за проверка на годността и монтажната чертежна документация“, разказаха от SpaceCAD.

 

Решения за железопътна сигнализация на френската компания за транспортна автоматизация Thales

„Проектът, който ни бе поставен, включваше проектиране на лека сигнална структура с оптимален коефициент на безопасност. Благодарение на изпълнението му, компанията се сдоби с оптимизиран защитен дизайн за ограничени натоварвания, като удар и въздушен поток от преминаването на влак“, коментираха от българското дружество.

 

Ваптех – световен доставчик на висококачествени иновативни продукти, услуги и решения в областта на водноелектрическите централи, металообработващата промишленост и биогоривата, с над 100-годишна история, съпроводена от високи постижения в машиностроенето и производството.

Задача: Оптимизиране на механизма на вентилна арматура за водноелектрическа централа. Дигитализиране на флуидния анализ на вентилния поток, контрол на скоростта на флуида и турбулентни вихри. Симулация на пресов контакт и анализ на деформациите.

Резултат: Намаляване на времето за изпълнение на проекти, намаляване на разходите. Гаранция за постигането на дефинираните от потребителя параметри.

 

Елдом Инвест – лидер в производството и търговията с електродомакински и газови уреди в страната

Задача: Изготвяне на функционална термофлуидна оптимизация на бойлер с топлообменник (серпентина).

Резултат: Цифровият анализ дава информация за оптимизиране дължината на серпентината и местоположението на нейната вертикална позиция в резервоара за вода.

 

ВМЗ – Вазовски машиностроителни заводи 

Задача: Симулация и оптимизация на ръчен гранатомет.

Резултат: Намаляване на теглото и запазване на структурната здравина на модула, постигнато чрез FEM/FEA. Дизайнът е оптимизиран чрез внедряване на софтуер за симулации и анализ.

 

Фирма ИПО с дейност производство и търговия в сферата на машиностроенето

Задача: Намаляване на нуждите от преработка на метални части.

Резултат: Симулация на процеса на леене на метал за избор на типа леярска система и точки за вливане. „Това позволява виртуален тест на различните варианти, с цел оптимизация на дизайна преди производство“, информираха специалистите.

 

Идеал Стандарт България – дейността на компанията съчетава дизайн и функционалност в иновативни решения за жилищните и обществените пространства.

„От компанията се свързаха с нас по повод симулация и оптимизация на леярския процес. Осъществяването ѝ доведе до отстраняване на проблема с появата на структурни дефекти, дължащи се на неправилно избран момент за отваряне на матрицата и съпътстващото я преохлаждане на детайла“, допълниха още от SpaceCAD. 

Очаквайте втора част по темата, в която ще Ви разкажем за още интригуващи проекти, свързани с услугите на специалистите от SpaceCAD.

Източник на снимковия материал: SpaceCAD (СпейсКад), canva.com

Тагове: CAD/CAM софтуер, SpaceCAD, дигитализация, индустрия, инженеринг, машиностроене, проектиране, софтуер

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СпейсКад/SpaceCAD
www.spacecad.bg