Ритбул: Heitec разработи решение за мобилно събиране на данни в индустриална среда на базата на стандартни модули

25.10.2020 г.4 мин.

Мобилното събиране на данни, поддържано от Internet и съответните средства за комуникация, вече e важна част от производствените процеси на много промишлени предприятия. „Ето защо Heitec разработи системно решение за свой клиент, което да му позволи да събира комплексни данни от направените измервания на технологичните процеси в производство на филтри за течности“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната търговска фирма Ритбул, която предлага изделията на Heitec на пазара у нас.

При реализацията на проекта са поставени високи изискания както към електрониката, така и към механиката. Първо, системата следва да функционира надеждно, дори когато е изложена на големи температурни колебания и силни удари и вибрации. Освен това поставено е условието тя да бъде устойчива на пръски вода, прах или грес. От поддръжката се очаква да бъде възможно най-опростена при пълно спазване на техническите изисквания.

Комплексната система е интегрирана в HeiPac Vario-Modul с размери 310 mm х 42HP x 4U (L x W x H), който е стандартен елемент от портфолиото на Heitec. „HeiPac Vario-Modul е рентабилно решение, отличаващо се с компактен и стабилен корпус изцяло от метал, което се оказва изключително подходящо за това приложение. В съответствие със спецификациите на клиента, предните и страничните панели са произведени във фирмения дизайн на клиента, като страничните панели са с нови цветове. Никакви други допълнителни корекции на стандартното изпълнение не са били необходими“, разказаха от Ритбул.

Върху предния панел са разположени връзките за четирите различни измервателни модула, които се захранват вътрешно с напрежение 24 V. Върху задния панел е разположен комбиниран модул за включване и изключване към захранването и покрит, заземен контакт за захранване на лаптоп. Интегриран е и USB порт и приставка за външно захранване за лаптоп. Заземяващата клема на задния панел също подсигурява пълното заземяване на системата.

„В решението не са използвани вентилатори, за да се защити от вредно външно влияние електрониката и нейното сложно окабеляване. За да се осигури оптимално терморегулиране с висока електромагнитна съвместимост, компонентите са подходящо разположени върху алуминиева монтажна плоча, която гарантира пасивно топлоотделяне. Където е било възможно са използвани стандартизирани решения за хардуерните и софтуерните компоненти, като по този начин е постигната максимално ниска цена за цялата система“, допълниха експертите от Ритбул.

Предимствата за клиента са:

  • Готово за работа системно решение тип „Plug & Play“;
  • Мощната система позволява обработката на големи обеми от данни;
  • Добра херметичност за защита срещу вредни външни въздействия, като прах и други замърсявания;
  • Висока устойчивост на удар и вибрации;
  • Улесненият достъп въпреки сложното окабеляване осигурява и лесна поддръжка;
  • Оптимизирано пасивно топлоотделяне;
  • Регистрираните данни могат да бъдат прочетени лесно чрез лаптоп с помощта на USB връзка;
  • Цялостна система на рентабилно цена.

Източник за снимковия материал: Ритбул, Heitec, freepik.com

Тагове: Heitec, електроника, Ритбул, събиране на данни

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/