Мехатроникс: Система за изпитване на Delta повишава ефективността в производството и качеството на херметични изделия

03.11.2020 г.4 мин.

Тестовете за херметичност се прилагат широко в индустрията за проверка на продукти или компоненти в различни производствени процеси и отрасли, като например в автомобилостроенето, космическите летателни апарати, електрониката, електрическите уреди, хладилното оборудване и др. Тези тестове гарантират постоянно високо качество на производството и безопасността чрез използването на проверени детайли. „Delta създаде система за изпитване на херметичност за производител на интелигентно LED осветление за автомобили в Тайван. Решението е разработено за тестване на монтажа на О-пръстени в автомобилните LED системи, като включва компактен модулен PLC контролер от серията AS300, AC сервозадвижване от серията ASDA-A2 и няколко цилиндри“, информираха за Инженер.bg от доказаната инженерингова и търговска фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics за българския пазар.

Тестовете за херметичност се извършват чрез подаване на въздух под високо налягане за откриване на течове. След като компресираният въздух се впръска в детайла, системата за изпитване на херметичност автоматично изключва източника на въздух, но поддържа налягането в определен и допустим диапазон чрез прецизно управление на въздушния поток с електромагнитни вентили. Системата проверява и диференциалното налягане на определени периоди. Ако налягането на въздуха в проверявания детайл излезе извън определения диапазон, тестът за херметичност е невалиден. След като три проверени детайла покажат дефекти, контролерът автоматично задейства аларма за отклонение от нормите и изпраща известие към операторите за бързо отстраняване на аномалиите.

„Системата за изпитване на херметичност на Delta е изградена с индустриални контролери и продукти за автоматизация, собствена разработка, които осигуряват бързи и високоефективни проверки на налягането на въздуха“, поясниха от фирма Мехатроникс.

Системата обхваща:

Компактен модулен PLC контролер AS300 от среден клас

Контролерите от серията AS300 извършват бързо определяне на позицията, симулират траектории за проверка и контролират цялостните процеси на тестването. Те могат да изпълняват линейна и кръгова интерполация по две определени оси за монтаж на О-пръстените. „Освен това, контролерите могат да извършват анализа толкова бързо, колкото е времето на цикъла за проверка. Осъществява се чрез високоскоростен мониторинг, посредством осцилоскоп, и позволява бързо отстраняване на неизправности по време на поставянето и отстраняването на О-пръстени“, допълниха от българската компания.

AC сервозадвижване от серията ASDA-A2

Сервозадвижванията от серията ASDA-A2 са с 20-битов енкодер, който осигурява точно позициониране и плавни движения по оста X/Y за монтаж и демонтаж на О-пръстени.

Широкоекранен Ethernet HMI интерфейс от серията DOP-100

HMI интерфейсът от серията DOP-100 поддържа Lua програмиране. Устройствата притежават функция и библиотека с примери, които осигуряват лесна работа и бърза настройка на параметрите, както и визуализация на процесите от тестването на въздушното налягане.

Стандартен многофункционален сензор за налягане от серия DPA

Сензорите от серията DPA позволяват бързо дублиране на параметри за проверка налягането на въздуха, пестейки време от предварителни подготвителни процеси и намалявайки консумацията на енергия и разходите с повече от 20%.

„Системата за изпитване на херметичност на Delta улеснява процесите и осигурява висока производителност за бърза проверка. Тя се характеризира с високо качество, ефективност и безопасност. Приложима е в различни индустрии и може да намали необходимостта от работен персонал“, коментираха още от фирма Мехатроникс.

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics, freepik.com

Тагове: Delta Electronics, изпитване на херметичност, контролери, Мехатроникс, процесна автоматизация

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мехатроникс ЕООД
http://www.delta-electronics.bg/