КМТ Сервиз: Дебитомери за кислород Flexim улесняват грижата за пациенти в интензивните отделения на Великобритания

15.07.2020 г.4 мин.

   

 

Пандемията от COVID-19 изправи болниците пред сериозни предизвикателства, свързани с оборудването за доставка на кислород за пациентите в интензивните отделения. Изключения не правят и лечебните заведения във Великобритания, където отговорна за тях е държавната институция National Health Service (NHS). Държавни болници в Обединеното Кралство обаче намират решение на важния въпрос с ретрофит на инсталациите чрез устройства на Flexim, които подават информация в реално време за консумацията на кислород. Повече за уредите и значимото им приложение пред Инженер.bg разказаха от фирма КМТ Сервиз, партньор на производителя у нас.

 

 

Активното използване на кислород за лечение на тежките случаи от новия коронавирус създава опасност от това инсталациите да се претоварят и изчерпят, без да могат да се вземат мерки навреме. За да се избегне подобен сценарий, на помощ идват дебитомерите за кислород на Flexim, които лесно се инсталират към системите, и непрекъснато изпращат данни чрез MGPS или BMS.

 

След избухването на епидемията от COVID-19 във Великобритания значително се е увеличила употребата на устройства с висок дебит на кислород, както и броят на леглата за интензивна грижа. Същевременно, съществуващата телеметрия на вакуумните изпарители е сравнително ограничена. Ето защо NHS осъзнава нуждата от използването на технически решения с по-усъвършенствана телеметрия за отчитане на консумацията на кислород в системите.

 

 

Така се стига до решението да се инсталират дебитомерите за кислород Flexim, които лесно се монтират към съществуващите медни тръбопроводи, и не създават нови пътища за евентуални течове. Интегрирането на уредите в локални MGPS или BMS системи позволява проследяване в реално време на консумацията на кислород, както и алармиране при определени събития в мрежата. „Данни като моментен дебит, пикове и средна консумация за различни участъци на болничната кислородоснабдителна система могат да бъдат въведени в системата за управление и по този начин проактивно да се подпомогне обезпечаването на предписаното лечение за всеки пациент, като се вземат предвид конкретните възможности на кислородната инсталация“, посочиха още от българската компания.

 

 

В резултат от внедряването на дебитомерите се постига както мониторинг в реално време на консумацията на кислород на множество локации, така и минимизиране на отрицателното въздействие върху пациента. При това е възможна употребата и на преносими дебитомери, с които да се правят замервания в точно определени точки в болничните заведения.

 

Повече информация за КМТ Сервиз ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: КМТ СервизFlexim, pixabay.com, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

КМТ Сервиз ЕООД
https://kmtservice.bg/