БИГ процес контрол: Специални термосъпротивления от серия 74-WTH за зони със силни вибрации на Günther

19.01.2021 г.3 мин.

От 1968 г. немската компания Günther Temperaturmesstechnik разработва и произвежда термодвойки и термосъпротивления за приложение в почти всички индустриални сектори. „Богатото ѝ портфолио включва най-различни изпълнения на термосъпротивления, които удовлетворяват изискванията за решаване на разнообразни технически задачи. Серията съпротивителни термометри 74-WTH е предназначена за измерване температурата на течности. Устройствата са снабдени с конектор за автоматично присъединяване към машините в зони със силни вибрации и тежки експлоатационни условия“, съобщиха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на компанията Günther.

„Съпротивителните термометри 74- WTH имат присъединителна резба и се използват за измерване температурата на течности в зони с вибрации и тежки експлоатационни условия с температура до 200 °C“, допълниха от утвърдената българска инженерингова и търговска фирма.

Предимства на термосъпротивленията 74-WTH:

  • Устойчивост на вибрации;
  • Бързо свързване на кабелите и сензорите;
  • Конструкция от висококачествена стомана (херметичност, хигиеничност и др.).

Най-често срещаните техни области на приложение са машиностроенето и системите на хранително-вкусовата промишленост при производството на храни и напитки. Щекерното присъединяване M12x1 към машината гарантира защита от най-високо ниво (IP65) и удобно свързване на кабелите и сензорите с помощта на 4-контактен щекер.

Чувствителните двупроводникови елементи от Pt 100 са стандартно изпълнение и клас B съгласно изискванията на EN 60751. Опционално се предлагат и изпълнения от Pt 500, Pt 1000 или с други специални сензори, както и двойна версия. Освен това в присъединителната глава може да бъде монтиран сензорен преобразувател.

Примерни приложения на термосъпротивленията с автоматично присъединяване са:

  • Резервоари и контейнери;
  • Машиностроене и изграждане на инсталации;
  • Технологични процеси;
  • Производство и разпределение на енергия;
  • Хранително-вкусова промишленост.

Източник на снимковия материал: БИГ процес контрол, Günther, freepik.com

Тагове: БИГ процес контрол, машиностроене, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

БИГ процес контрол ЕООД
www.bigprocont.com