WAGO представи върхови решения с индустриално приложение на най-големия технически панаир в Европа

09.05.2018 г.8 мин.

In Macedonian   In Romanian   


WAGO Kontakttechnik, световен лидер в производството на продукти в областта на електротехниката, електрониката, сградната и индустриалната автоматизация, се изяви с редица нововъведения и иновации по време на тазгодишното издание на Международния технически панаир в Хановер – Hannover Messe. Събитието, което се проведе между 23 и 27 април, през 2018 г. събра около 6 000 изложители и повече от 200 000 посетители.


Първата в света клема за печатен монтаж (PCB) с лост


WAGO разшири гамата Plugable Multi Connection System (MCS) с нова фамилия конектори с размери до 25 mm2, която успешно представи по време на своето участие във форума. „Новият модул MCS MAXI 16 за високопроизводителни печатни платки разполага с лостове, което позволява бързо и лесно свързване на проводниците, без инструменти“, информираха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник.


Повишена производителност на контролера PFC200


Подобряването на производителността се дължи на по-високата честота на процесора и по-голямата му памет, обясниха от българското дружество. „Стандартизираният протокол MQTT осигурява безпроблемна връзка с уеб и облачните услуги, а обновяването на хардуера е придружено с нова версия на софтуера e! COCKPIT (1.4) за по-голямо удобство на потребителите“, допълниха те.


WAGO-I / O-SYSTEM 750 XTR – с дванадесет нови екстремни възможности


WAGO добави към серията XTR 12 нови I/O модули (б.ред. XTR е съкр. от extreme/екстремно). „I/O-платформата на WAGO за екстремни условия позволява извънредно висока устойчивост на температури, вибрации, импулсни напрежения и електромагнитни смущения. Новите XTR модули се използват предимно в контролните и разпределителни табла за външни приложения, мобилните системи (влакове, трамваи), както и в сферата на възобновяемите енергийни източници“, посочиха от ВАГО. 


Всичко от един източник – от полево ниво до облака и нов WAGO контрол на данните за Cloud


WAGO разшири цифровото си портфолиото с нова възможност за управление на данни в облака, в допълнение към контролерите за IoT, PFC100 и PFC200. „С това разширение WAGO може да предложи решения, свързващи елементи от реалния и цифровия свят. Децентрализираното придобиване на данни и предоставянето на централизирани данни от полевото ниво до облака, както и кръстосаният достъп до текущи данни, го правят безценен инструмент“, заявиха от българската фирма.Улеснен трансфер на данни с портал за свързване на WAGO


С напредването на Четвъртата индустриалната революция расте „апетитът” за по-бърза комуникация и лесно прехвърляне на големи по обеми данни. „Новият WAGO портал за свързване е създаден именно за тези нужди. Той предлага и високопроизводителна инфраструктура за Индустрия 4.0 и интуитивен начин за свързване“, коментираха още от ВАГО.Редови клеми на WAGO TOPJOB®S – в разновидности с лост, бутон или стандартни с отвор за отвертка.

 

WAGO 221: Нова клема за сечения до 6 mm2


„С новия модел клеми 221 WAGO разширява употребата на универсалния си COMPACT Splicing конектор, осигурявайки много по-голяма мощност“, подчертаха от българската компания.Промишлени комутатори (суичове) – повече мощност с PoE+


Всеки кабел, който може да бъде елиминиран в мрежите за автоматизация (особено сложните), намалява усилията за окабеляване, пестейки пространство, труд и разходи за материали. „Точно това правят новите комутатори Power-over-Ethernet на WAGO за всякакви по размер и тип мрежи“, уточниха от фирмата.


Контролерите WAGO IoT – вече със сертификат Microsoft Azure


Контролерите на WAGO PFC100 и PFC200 IoT вече притежават сертификат от Microsoft Azure. „Това удостоверение гарантира на потребителите, че системите работят оптимално с Azure Cloud, което позволява проектите за IoT да бъдат лесно и сигурно изпълнени“, обясниха от фирмата.Надеждни релейни модули за индустриални и железопътни приложения


Поради тежките условия на околната среда в промишлените и железопътните приложения се изискват устойчиви релетата. „Точно за такива случаи е разработена широката гама от нови модули релета за захранване от серия 2042 на WAGO“, заявиха от компанията.


Изходи от контролните табла с двойна връзка


Изходите на шкафовете на WAGO за контакти Schuko и Euro опростяват пускането в експлоатация на устройствата в контролното табло. „Вградената двойна връзка с Push-in CAGE Clamp® позволява лесно и бързо окабеляване във видимата зона и едновременното свързване с няколко контакта. Цветните свързващи входове с ясно различими потенциали свеждат до минимум риска от грешки в свързването“, обясниха от ВАГО. „Двойните контакти остават в миналото, което спестява място в склада и позволява по-голяма гъвкавост при проектирането на контролното табло. Захранването, нужно за зареждане на батерии, свързване на светлини или работа с лаптопи и принтери, е бързо и безопасно. Наличните контакти са в три цвята: сив (стандартен), червен (UPS) и жълт (под постоянно напрежение)“, добавиха още те.


Решения за надеждна защита и комуникация


Два нови електронни прекъсвачи Epsitron® ECB с IO-Link демонстрира индустриалният лидер в рамките на Hannover Messe 2018. „Модулите на WAGO с комуникация четири и осем канала, осигуряват максимална сигурност при минимален размер. Epsitron® ECB (ECBs) от серията захранвания на WAGO – 787, се характеризират с надеждна и прецизна защита на приложения за 24 VDC“, коментираха от българското дружество. „Най-новото в широкото портфолио от електронни прекъсвачи ECBs на WAGO са тези нови модели с четири и осем канала, които поддържат интеграция с IO-Link за бърза и надеждна комуникация“, допълниха те.


Повече информация за ТП ВАГО Контакттехник, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности ибъдещитей планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ТП ВАГО Контакттехник, WAGO

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg