WAGO с награда за иновации „Industrie 4.0“ с концепция за модулна автоматизация

02.12.2016 г.4 мин.

Компанията WAGO бе отличена с призa за иновации „Industrie 4.0 Innovation Award“ в Германия за своята концепция DIMA за гъвкави трансформируеми производствени системи. „Решението за модулна автоматизация DIMA спечели избора на експертното жури и публиката от специалисти в оспорвано съревнование с още десет топ-продукта от почти 50 подадени за участие”, разказаха пред Инженер.bg от офиса на водещия европейски производител у нас ТП ВАГО Контакттехник.


 

С иновацията „DIMA – разпределена логика за модулно оборудване” WAGO спечели престижната наградата на издателството на Германската асоциация по електротехника, електроника и информационни технологии (VDE) в сътрудничество с Германската централна асоциация на електротехническата и електронна промишленост (ZVEI).

 

Днес в резултат на глобализацията и индивидуализацията, от процеса по разработване и производство на продукти се налага да става все по-бързо, но съществуващите системи за производство имат ограничени възможности. За целта е нужно реализирането на динамично трансформируеми производствени системи чрез модулно оборудване, което от своя страна също изисква модулна автоматизация. Към днешна дата няма независимо от отделните производители решение и системите за автоматизация изискват ръчно програмиране за всеки отделен случай. Концепцията DIMA демонстрира как модулното оборудване може да бъде автоматизирано без този разход”, заяви г-н Улрих Хемпен, ръководител Индустриален пазарен мениджмънт и процеси във WAGO.


 

За концепцията DIMA

Модулната архитектура за оборудване цели интегрирането с минимални разходи на напълно квалифицирани модули със собствена автоматизация в цялостната система. Автоматизираният модул се доставя от производителя, след което инженерингът на системата се състои само в свързването на модулите и тяхното интегриране в производството.

 

С DIMA (Decentralized Intelligence for Modular Applications) компанията WAGO предоставя решение за модулна автоматизация с разпределена логика. Отворената архитектура на системата е главното предимство за потребителите, осигуряваща гъвкаво интегриране на интелигентните производствени системи. В допълнение, DIMA позволява бюджетен инженеринг благодарение на независимата комуникация между нивото на управление на производство и децентрализирания модул.

 

Големи части от логиката за управление и регулиране са позиционирани в модулите като услуги. Процесът на публикуване на услугите се извършва чрез „блок от модулен тип” (Module Type Package, MTP), който съдържа цялата информация, нужна за бързото интегриране на модула и неговото функциониране и обслужване.

 

Освен „Industrie 4.0 Innovation Award“, концепцията DIMA е донесла и други отличия на WAGO – „Achema-Innovation Award“ на специализираното списание Process, наградата „atp award“ на „atp edition“, както и „Food Processing Award“ на британската хранително-вкусовата промишленост”, заявиха в заключение от ВАГО Контакттехник.


 

Повече информация за ТП ВАГО Контакттехник ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ТП ВАГО Контакттехник

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg