Rockwell Automation и FANUC обединяват сили за оптимизиране на производството

04.01.2016 г.4 мин.

В края на миналата година в Чикаго се проведе ежегодното Изложение на автоматизацията, организирано от Rockwell Automation, информираха за Инженер.bg от фирма Ротек - официален дистрибутор на Rockwell Automation за България. В рамките на събитието, FANUC America, водещ производител на CNC оборудване, роботи и роботизирани машини, и домакинът Rockwell Automation, световен лидер в областта на промишлената автоматизация и информационните решения, демонстрираха най-новите технологии за отдалечено наблюдение с висока сигурност и обединение на системи за безопасност с цел редуциране на прекъсванията на производството и повишаване на производителността на системите за управление и контрол на данни и комуникации, споделиха още от Ротек.Засилваща се роля на „Интернет на нещата“

Бързоразвиващата се единна мрежа за връзка между обекти от реалния свят и виртуални обекти, или т.нар. „Интернет на нещата“ (Internet of things, IoT), закономерно води до необходимост от интеграция на решенията през система за интегрирана комуникация в производствени предприятия, разработвана от Rockwell Automation - The Connected Enterprise. Така се е родило  сътрудничеството между две от големите имена в областта на автоматизацията и производството на роботизирани машини.


В стремежа си да осигурят реална полза от индустриалния интернет на вещите за своите клиенти, промишлените компании усилено работят в посока рационализация и интеграция на процеси като една от най-ефективните мерки за постигане на производство и мрежа от доставки, съответстващи на IoT.С фокус върху непрекъснатостта на производствения процес

„Индустриалните IoT технологии имат за цел да осигурят на операторите достъп до навременна и правдива информация, от която те се нуждаят, за да бъдат предотвратени прекъсвания на производството“, сподели Сюджит Чанд (Sujeet Chand), Старши вицепрезидент и Главен технологичен директор на Rockwell Automation. “Чрез работата си с FANUC можем да помогнем на клиентите ни да получат достъп до данни, които преди това са били или недостъпни, или затворени в системните операции. Тези данни се извличат от интелигентни индустриални системи и след това се контекстуализират и доставят във вид на използваема информация, свързана със състоянието на активите, тяхното експлоатационно поведение и енергопотребление”, допълни той.


„Компаниите непрекъснато търсят последните производствени технологии, които да им помогнат да постигнат бъдещ растеж, иновативност и рентабилност“, допълни Рик Шнайдер (Rick Schneider), Президент и Изпълнителен директор на FANUC America. “В бъдеще продукти като Zero Downtime – ZDT (производство без прекъсване, б.р.) – облачно-базирано приложение, ще могат по виртуален път да елиминират неочаквани прекъсвания на производствения процес.”


Двете компании демонстрираха редица подобрени интегрирани възможности на Изложението на автоматизацията, включително вече споменатото приложение ZDT, при което чрез облачно-базиран анализ на данни може да се предвиди и предотврати неочаквано прекъсване на производствения процес от системата за автоматизация, изградена на базата на продукти на Cisco и Rockwell Automation. Представени бяха и редица други актуални съвместни проекти на двете компании, плод на четиригодишната им партньорска работа.


Източник на снимковия материал: www.automationfair.com  

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ротек ООД
http://www.rotec.bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/