R&M България Производство инвестира в младите инженерни таланти – вижте добрия пример на компанията

31.03.2021 г.4 мин.

Инженерната академия на R&M България Производство предлага холистична подготовка, която е трамплин към успешна кариерна реализация.

Инвестицията в младите таланти е сред стратегическите акценти във визията за развитие на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M България Производство). Нейните близо 400 сътрудници вече над 9 години осъществяват разработката, дизайна и производството на оптични компоненти, използвани за цялостното изграждане на комуникационните мрежи. Част от новите попълнения в екипа си дружеството привлича посредством образователните инициативи, които организира. Сред тях е Инженерната академия, чието първо издание бе своеобразен трамплин по пътя към кариерната реализация на трима млади инженери.

Инициативата на R&M България Производство предоставя годишен платен стаж за студенти от инженерни специалности, които са във финалния етап на бакалавърската или магистърската си степен на обучение. Участието си в Инженерната академия те успешно съчетават с академичното си обучение в Технически университет – София.

Чрез комбинацията от теоретични практически задания по време на едногодишната подготовка в отделите „Производство“, „Локален инженеринг“, „Качество“, „Глобален инженеринг и оперативно подпомагане“ и „Развоен център“ на R&M България Производство студентите придобиват необходимите знания и умения за бъдещата им професия. Атестация на изпълнените от участниците задачи във всеки модул на Академията са оценките от менторите и мениджмънта на производствената компания.

Успешното представяне на тримата участници в пилотното издание на Инженерната академия откри възможност за последващото им развитие в R&M България Производство. В първите месеци от работата им като младши производствени инженери, те споделиха пред Инженер.bg подробности относно подготовката в Академията и първите си работни начинания, които уверено изпълняват с подкрепата на специалистите от R&M България Производство.

На снимката: отляво-надясно: инж. Иван Терзиев, инж. Николай Човалинов и инж. Радостин Василев

Най-важният урок, който инж. Иван Терзиев е научил в Инженерната академия, е че устойчивото професионално и личностно развитие е постоянен процес. Академията, по думите му, създава условия този процес да продължи и в бъдеще, когато предизвикателствата ще спомогнат за усъвършенстване на междуличностните, практическите и организационни умения и ще разширят познанията и способностите му да взима решения.

Разнообразните казуси в ежедневната работа на инж. Николай Човалинов, за които той трябва да открие най-добро решение, подпомагат усъвършенстването на личностните качества и практическите му способности. Академията го среща с професионалисти, които споделят своя опит и са на разположение да окажат необходимата подкрепа.

Като късметлия, що се отнася до колегите си, определя себе си третият участник в Академията – инж. Радостин Василев. Да работи с енергични, позитивни и много способни хора му носи истинско удоволствие и с увереност гледа към пътя, който трябва да извърви, за да постигне своите мечти.

Източник на снимковия материал: R&M България Производство, freepik.com

Тагове: HR, Reichle & De-Massari (R&M), кариера, образование, обучение, Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД
www.rdm.com