Festo запозна техническата общност с най-новите си решения в процесната автоматизация

13.10.2015 г.3 мин.

Специализиран презентационен автомобил – есктпотейнер, оборудван с най-новите продукти и решения в областта на процесната автоматизация на водещия немски производител Festo, обиколи различни градове от страната. Експотейнерът пристигна в България в началото на октомври по покана на специалистите от Фесто ЕООД. „Решихме да използваме тази форма за директно представяне на новите ни комплексни решения за процесна автоматизация на стратегически важни за нас клиенти”, коментираха за Инженер.bg от Фесто. „За период от една седмица, успяхме да посетим градовете София, Пирдоп, Перник, Шумен и Варна”, допълниха от компанията.


 

„С този презентационен автомобил, който гостува за първи път в България, дадохме възможност на българските специалисти да се запознаят нагледно с работещи модели и да открият точното решение за тяхната автоматизационна задача”, заявиха от Фесто. „Избрахме този начин на представяне, тъй като той ни дава възможност да отговорим на всички въпроси и запитвания от страна на нашите клиенти”, допълниха от компанията. От Фесто увериха, че клиентите на компанията могат да разчитат на професионална и детайлна консултация от инженерният екип на фирмата - от разработването на концепция за автоматизирано управление на даден процес до експлоатационната поддръжка на оборудването.

 


„Festo е компания, която предлага комплексни решения – както самите компоненти, необходими за реализация на управлението (хардуера), така и разработване на алгоритми за управление, доставка и поддръжка на цялостната система”, уточниха от търговското дружество на компанията у нас.


 

Посетилите експотейнера специалисти имаха възможност да се запознаят с демонстрационни пана, оборудвани с продукти на Festo, подходящи за различни приложения. Сред тях бяха: модул, съдържащ пневматична част и пропорционален регулатор на налягане, линейно задвижване за ножов клапан с интегрирано измервателно устройство и позиционер, нов позиционер за задвижване на четвърт оборот, както и решения с най-висока степен на безопасност за взривоопасни среди. В презентационния автомобил можеха да се видят още и нов модел контролер за стандартни приложения, модулна пневмоподготвителна група, както и диафрагмени вентили с нов принцип на работа, подходящи за гранулати, прахообразни вещества, абразиви и др.


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg