Fanuc и Furukawa Electric основаха съвместно предприятие за производство на лазерни диодни модули

24.08.2015 г.2 мин.

Световният лидер в областта на индустриалната автоматизация и роботизацията Fanuc и водещият японски производител на електронна и електрическа апаратура Furukawa Electric Co. основаха съвместно дружество за производството на високомощни лазерни диодни модули, информираха за Инженер.bg от дъщерната фирма на Fanuc у нас Фанук България.


 

Двете доказани японски компании достигнаха до споразумение още през април т.г., а официално договорът за основаване на новото производствено предприятие, носещо името FF Laser Corporation, бе подписан на 31 юли т.г. Дружеството ще бъде специализирано в разработката и производството на лазерни диодни модули (LDMs) – ключов компонент на лазерните влакна, добиващи все по-широка популярност в металообработващия сектор. По план се очаква заводът да отвори врати през април 2016 г.

 

FF Laser Corporation ще комбинира технологичните предимства, опита и знанията на двете фирми – авторитета на Fanuc в областта на индустриалната автоматизация и високо-мощната полупроводникова лазерна технология на Furukawa Electric. Целта на съюза на двата технологични лидера е постигане масово производство на индустриални високомощни лазерни диодни модули и повишаване на мощността им.Вложеният капитал от Fanuc и Furukawa Electric е на обща стойност от 450 млн. йени, равняващи се на повече от 3,277 млн. евра, спрямо обявения обменен курс от Европейска централна банка за дата 21 август 2015 г.

 

Източник на снимковия материал: Fanuc, Фанук България, Furukawa Electric

 

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/