Хидравлични агрегати CytroBox и платформа за автоматизация ctrlX на Bosch Rexroth представя БР Техника на MachTech & InnoTech Expo

10.09.2021 г.6 мин.

След една година прекъсване най-голямото международно изложение за машини и технологии в металообработката у нас, MachTech & InnoTech Expo 2021 се завръща. Изложители и посетители вече са в нетърпеливо очакване на форума, който ще отвори врати през следващата седмица. Доказаната инженерингова и търговска компания Бюро за Развитие Техника (БР Техника) отново ще вземе участие в събитието, което ще се проведе в сградата на Интер Експо Център – София от 14 до 17 септември т.г. „Основен акцент на щанда ни B6 в зала 1 ще бъде платформата за автоматизация ctrlX на Bosch Rexroth. Освен това за пръв път ще покажем и новото поколение хидравлични агрегати CytroBox с марката Rexroth“, информираха за Инженер.bg от БР Техника, основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

Отворена и мащабируема платформа за автоматизация ctrlX

Платформата за автоматизация ctrlX на Bosch Rexroth премахва традиционните граници между системите за управление, IT технологиите и Интернет на нещата. „Чрез нея централизираните и децентрализираните топологии за автоматизация стават много гъвкави. Благодарение на операционната система Linux, работеща в реално време, отворените стандарти, технологията за програмиране на приложения, уеб базираното инженерство и IoT комуникацията, платформата за автоматизация ctrlX намалява времето и труда за проектирането с 30% до 50%“, коментираха от БР Техника. Платформата ctrlX дава възможност потребителите да изберат дали да програмират с IEC 61131, PLCopen и G-Code или с шаблонни езици от високо ниво, както и дали това да се осъществява в интернет среда. Конфигурирането и пускането в експлоатация на компонентите за автоматизация е изцяло уеб базирано, благодарение на което отпада необходимостта от инсталиране на софтуер.

„Платформата ctrlX сериозно намалява времето и труда за проектиране, което значително намалява срока за излизането на пазара на новите машини“, добавиха от БР Техника.

В основата на ctrlX са на ново поколение многоядрени процесори, които осигуряват достатъчен потенциал за обработка на голям диапазон от задачи за автоматизация. Тези високопроизводителни процесори могат да бъдат интегрирани във вградени и промишлени компютри, както и директно в задвижванията. Изцяло новият хардуерен и софтуерен модул обхваща всички задачи за автоматизация – от прости приложения за управление и IoT решения до високоефективен контрол на движение.

Новите хидравлични агрегати CytroBox – компактни, ефективни, интелигентни и тихи

„CytroBox на Bosch Rexroth представлява истинска революция в хидравличните агрегати. С тях компанията променя обичайната представа за хидравлика. На практика Rexroth написа нова глава в историята на технологиите за хидравлично задвижване. Интелигентният енергийно-ефективен модулен дизайн предлага ново решение за средния работен диапазон хидравлични агрегати от 7.5 до 30 kW. Чрез интегрирането на технологиите на Интернет на нещата той проправя пътя за последователно прилагане на концепцията Индустрия 4.0“, коментираха от БР Техника.

Агрегатът CytroBox е с предварително настроени контролери в задвижванията с честотно регулиране на помпите. Те внасят корекции в зависимост от индивидуалните енергийни потребности, което се изразява в намаляване на скоростта при частично или нулево натоварване. По този начин може да бъде спестена до 80% от енергията в сравнение с устройствата с непрекъснато задвижване. Високата степен на ефективност на колекторния блок, изработен чрез комбиниран метод от 3D печат и пясъчни форми, също допринася за постигането на висока ефективност. Благодарение на адитивното производство, колекторният блок е с до 40% по-компактен и с усъвършенстван хидравличен профил на каналите. Други негови отличителни характеристики са по-доброто смазване, намалените загуби на налягане и минимизирането на течовете.

„Хидравличните агрегати CytroBox са предназначени за използване в мрежова среда. Вградените сензори предоставят информация за състоянието на филтъра на потока, маслото и задвижването. Събраните данни се обработват от контролера на устройството, а с помощта на Open Core интерфейса те могат да бъдат допълнително интегрирани в съвременните машинни концепции“, поясниха от БР Техника.

Какво още ще видите на щанда на БР Техника по време на MachTech & InnoTech Expo 20201 ще разберете, ако посетите щанда на компанията. Експертите на доказаната българска инженерингова и търговска фирма Ви очакват на щанд B6 в зала 1 на Интер Експо Център – София, за да отговорят на всички Ваши въпроси.

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Тагове: Bosch Rexroth, БР Техника, изложение, процесна автоматизация, хидравлика

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бюро за Развитие Техника ЕООД
http://www.brtechnika.com/