Фесто Производство разкри тайните на съвременните технологии за автоматизация и дигитализация пред студенти от ТУ – София

25.05.2023 г.5 мин.

Фесто Производство, част от доказаната немска компания Festo, не спира да затвърждава партньорствата си със средното и висшето техническо образование у нас. Дружеството за пореден път доказа ангажираността си към бъдещето поколение технически специалисти, с които активно работи в рамките на разнообразни инициативи. В края на април т.г. специалисти на Фесто Производство взеха участие в кариерната борса на професионално направление „Електроника, електротехника и автоматика“, която се проведе в Технически университет – София. Повече за събитието разказаха от компанията пред Инженер.bg.

Подробности за завършения цикъл по създаване и конструиране на ново изделие, неговото обезпечаване с тестова апаратура и конкретните стъпки за производството му бяха тема на презентацията, изнесена от експерти на Фесто Производство, пред третокурсници от ТУ – София, специалности „Електроника“ и „Автомобилна електроника“ към Факултета по електронна техника и технологии.

Екипът на Festo в България взе участие в кариерното събитие, а представители на компанията бяха г-жа Виктория Алексиева от „Човешки ресурси и правен отдел“, г-н Иван Иванов от отдел „Инженеринг“, г-н Росен Гелев от отдел „Производство на печатни платки“ и г-н Дмитрий Шевченко от „Технически инженерен център“.

Събитието премина през няколко етапа, като в началото му експертите на Фесто Производство и техни колеги от още 5 компании изнесоха пред студентите вълнуващи презентации за различни направления от дейността на им.

„Нашия екип запозна студентите с успешната история на Festo в България, като акцентирахме върху иновативните модели и процеси, които ни отличават и ни правят лидери в областта на индустриалната автоматизация. Тримата ни инженери, всеки – експерт в своята област, разказаха от първо лице за кариерния си път и стандартите, които следва в работата си“, поясниха от Фесто Производство.

След това събитието осигури възможност на представителите на индустрията и студентите да влязат в пряка комуникация и да обсъдят както темите на презентациите и отделни въпроси, които представляват интерес, така и възможностите за кариерно развитие, които компаниите предоставят пред младите специалисти.

„Надяваме се, че съвсем скоро, някои от студентите, с които разговаряхме, ще бъдат наши колеги. И тази година дружеството ни ще предостави опции за професионална реализация на млади технически кадри, готови да придобият опит в реална работна среда, ставайки част от инженерните екипи на Фесто Производство. Чрез разнообразните ни стажантски програми, а също и с помощта на отдадените ни експерти, които са готови да напътстват младежите в първите им крачки в света на автоматизацията и високите технологии, Festo е стабилно първо стъпало в кариерата на всеки млад специалист“, категорични са от компанията.

В началото на април Фесто Производство уважи и един от най-важните моменти за студентите от ТУ – София. Представители на компанията присъстваха на официалното дипломиране на бакалаврите и магистрите от випуск 2022 към Факултета по електронна техника и технологии (ФЕТТ), като им пожелаха с хъс и увереност да движат света на науката, техниката и технологиите.

„Ние ще продължим да отваряме вратите на завода за младите инженери. Синхронът между теоретичните познания и практико-приложното знание е пътят към успешния образователен модел“, допълниха още от българското дружество.

Повече подробности за дейността, както и за свободните работни позиции и възможностите за реализация и развитие във Фесто Производство, бихте могли да научите, като посетите нейния микросайт в Инженерингова борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Фесто Производство, canva.com

Тагове: HR, кариера, образование, производство, Фесто Производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
www.festo.com/bg