Фесто Производство: „Най-важно за нас е да се чувстваме като семейство и да изграждаме силен екипен дух“

08.06.2021 г.5 мин.

За своята 30-годишна дейност у нас Фесто Производство се утвърди както като технологичен лидер, така и като работодател, чиято социално отговорна стратегия в голяма степен е насочена към образованието. Инициативите за кариерно развитие на студентите в дъщерната производствена компания на лидера в автоматизацията Festo представиха две от дамите в екипа на Фесто Производство – г-жа Ваня Петрова и г-жа Виктория Алексиева, по време на третото виртуално студио от новата поредица на Технически университет – София (ТУ – София) „Стажът – стъпки към успеха“. Подробности за участието на представителите на Фесто Производство вижте в следващите редове...

Развитието си Фесто Производство съответства на актуалните нужди на пазара. През 2019 г. дружеството създаде у нас свой Технически инженерен център (ТИЦ), чийто екип конструира изделия, произвеждани не само у нас. Компанията се занимава с нови проекти, както и с редизайн на съществуващи изделия. Инженерите в ТИЦ и в софтуерното звено са специализирани и в развоя на задвижванията на bionic продуктите на Festo. Така например едно от най-новите решения на компанията е робот, който ще подпомага работата на служителите на поточните линии.

„Във Фесто Производство високо ценим усъвършенстването, иновативното мислене и развитието на сътрудниците, както и на процесите. Най-важно за нас е да се чувстваме като семейство и да изграждаме силен екипен дух, включително и чрез стажантските ни програми. Затова наемаме с приоритет на стажантски позиции деца на наши служители“, коментира г-жа Алексиева.

„Стажантската програма на Фесто Производство стартира още на училищно равнище с производствени стажове. Освен това компанията предлага на студентите от технически направления две фази на стажуване. Първата от тях включва нашата Лятна академия, която е насочена към студентите от 1-ви или 2-ри курс“, допълни тя.

Подробности за предстоящото издание на Лятната академия на Фесто Производство можете да научите ТУК.

Втората фаза е свързана с по-конкретна позиция в дружеството. В рамките на стажовете Фесто Производство предлага 6-месечен трудов договор, който може да бъде удължен до една или две години, в зависимост от желанието на стажанта и неговите възможности за съчетаване на работата с процеса на обучение. Компанията поставя като акцент интегрирането на стажантите към екипа и работата им по реални проекти. Стажовете стартират с встъпителни обучения в тренинг центъра на Фесто Производство.

„За нас най-важно е стажантите ни да имат желание да се учат, да са амбициозни, да мислят иновативно и модерно, извън рамките, както и да са много отговорни. Ние, във Фесто Производство, държим изключително много на качеството, а това изисква дисциплина от страна на нашите стажанти“, обясни още г-жа Алексиева.

Не пропускайте да разгледате и актуалните обяви за работа на Фесто Производство в Борса.bg!

Фесто Производство организира редица разнообразни инициативи заедно с професионалните гимназии и университетите. Компанията организира и дни на отворените врати.

„Фесто Производство е отговорна към образованието компания. Неслучайно се фокусираме върху почти всички обучителни етапи. Участваме в събитието „Базар на професиите“, в рамките на което малчугани с технически способности се спират на нашия щанд, защото колегите ни инженери са направили прекрасни стендове, на които те могат да видят какво правят възрастните в нашия завод“, заяви г-жа Петрова.

Източник на снимковия материал: кадър от „Стажът – стъпки към успеха“, freepik.com

Тагове: Festo, HR, образование, обучение, стаж, Фесто Производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
https://www.festo.com/cms/bg_bg/55737.htm

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Технически университет – София
https://tu-sofia.bg/