Фесто ЕООД представи най-новите си предложения в електрическите задвижвания на семинар в Правец

10.10.2016 г.8 мин.

На 16 септември т.г. компанията Фесто бе домакин на семинар на тема: „Festo – партньор за автоматизация и електрически задвижвания“. Събитието се проведе в хотел „РИУ Правец“ в град Правец, в препълнена зала от гости – ентусиазирани млади инженери по автоматизация, които с интерес следяха представянията, разглеждаха работещите стендове и с любопитство отправяха многобройни въпроси към лекторите.


Семинарът бе открит от г-н Стефан Иванов, Управител на Фесто ЕООД, който приветства уважилите мероприятието гости и представи основните лектори – инж. Калин Стаматов, инженер „Продажби електрозадвижвания“ във Фесто ЕООД, инж. Томас Мемерсхаймер (Thomas Memersheimer), който отговаря за развитието на бизнеса с електрически задвижвания за Източна Европа на концерна FestoAGи инж. Тобиас Тайх (Tobias Teich), Продуктов мениджър „Електрозадвижвания“ в компанията.


Концернът Festo: 2.6 млрд. евро оборот, 18 хил. служители, 33 хил. каталожни продукти

В своята презентация г-н Иванов представи накратко световния концерн, уточнявайки, че Festoнавлиза в България още през далечната 1986 г. Той съобщи, че за 2015 г. оборотът на групата Festo достига 2.6 млрд. евро и в нея работят 18 хил. служители в 176 държави. Продуктовата гама на компанията включва повече от 33 хил. каталожни продукти, а доказателство за иновативността на Festo е фактът, че компанията притежава 2 900 патента. Управителят на Фесто ЕООД не пропусна да отбележи, че компанията традиционно отделя 9% от оборота си за научно-изследователска и развойна дейност, а 1.5% – инвестира в обучение на специалистите от екипа си. През изминалата 2015 г. оборотът на българското дружество е в размер на 6.6 млн. лева, включващ приходите както от продажбата на изделия, така и от извършени услуги и изпълнението на цели инженерингови задачи.


Festo притежава два завода в страната – в градовете София и Смолян. Производствената дейност на фирмата се извършва от дъщерното й дружество у нас Фесто Производство ЕООД, чийто оборот за 2015 г. е 80 млн. лева, а служителите до момента наброяват 680. „Планирано е разширение на дейността на дружеството, като в производствената програма на завода наред със сензорите ще бъдат произвеждани още и серво- и стъпкови мотори, и контролери.


Festo обръща голямо внимание на образованието. В тази връзка нашият офис изцяло оборудва лаборатория по мехатроника в ТУ-Варна, както и биотехнологичната лаборатория на София Тех Парк. Инвестициите в обучението на студенти са приоритет за компанията“, допълни още г-н Иванов, давайки думата на своя германски колега Томас Мемерсхаймер.


Съвременните електрозадвижвания интегрират многобройни функции

В своето представяне г-н Мемерсхаймер обърна внимание на всички факти, благодарение на които електрическите задвижвания на Festo заслужават доверие и са оптимално решение за всяка индустриална задача. Той запозна гостите с целия процес от производството до следпродажбената им поддръжка, както и с новостите в електрозадвижванията и автоматизацията от Festo. „Съвременните задвижвания интегрират многобройни функции, включително пневматични и електрически. Те са високоефективни, специално разработени в съответствие с изискванията и нуждите на клиентите. Отличават се с голямо бързодействие, модулност на решенията и висока икономическа ефективност. Могат да решават многобройни задачи във всяка област на индустрията“, заяви лекторът. „Festo разполага с подробен онлайн каталог, осигуряващ лесно търсене на точния модел. Всеки наш клиент може да разчита на съдействие по всяко време – от коректния избор до пускането в експлоатацията на задвижванията“, допълни той.Серията Оптимизирани Задвижвания OMS на Festo

След това лекторското място зае инж. Калин Стаматов, който детайлно разясни техническите и приложните специфики на конкретни серии електрически задвижвания на Festo. Основен акцент, по време на неговата презентация, беше серията OMS. „Серията оптимизирани задвижвания OMS прави задвижването и позиционирането по-лесно от всякога и значително по-изгодно в сравнение с конвенционалните електрически решения. Те се предлагат като пакет, включващ: електрически цилиндър EPCO за лесно позициониране, зъбно-ремъчна ос ELGR за автоматизиране на несложни движения, ротационно задвижване ERMO за кръгови движения и ротация около ос, както и моторен контролер CMMO-ST с интегриран уеб браузър и възможност за свързване по IO-Link, ModbusTCP или I/O интерфейс“, подчерта г-н Стаматов. Презентацията му завърши със съобщението, че от 1 октомври 2016 до 1 април 2017 г. серията оптимизирани задвижвания ОMS ще се предлагат на промоционални цени.

 


Очаквайте в следващи материали в Инженер.bg подробна информация за характеристиките, спецификите в приложението на отделните продукти от гамата OMS на Festo, както и допълнителна информация за текущата промоция.


Решения на Festo за машинно зрение

Следващата част от семинарната програма включваше презентация на инж. Тобиас Тайх, посветена на решенията за машинно зрение на немския производител.


Сензорите са малък като габарити продукт, но изключително високотехнологичен. Festo инвестира непрекъснато в усъвършенстването на гамата си от продукти за машинно зрение. В съответствие с разширяването на пазара на продукти за автоматизация се увеличава и пазарният дял на решенията ни за машинно зрение“, поясни г-н Тайх. В рамките на своята лекция той описа в детайли сериите SBSIVisionSensors и SBSXVisionSensors, с техните функции и характеристики. „Решенията за машинно зрение на Festo могат не само да откриват обекти, но да и измерват с висока точност техните габарити, както и грапавостта им, да регистрират отклонения от формата и др.“, разказа експертът.Всички гости имаха възможност още да се запознаят и със специалната софтуерна платформа на Festo, която улеснява потребителя при избора на продукти от широката гама решения за машинно зрение на концерна.


Очаквайте в Промо.bg новата промоционална кампания на Фесто ЕООД!


Повече информация за Фесто ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg