ФАНУК България: Повишете нивото на знанията си по автоматизация на производството със серия от уебинари на FANUC

22.03.2021 г.5 мин.

От 30 март 2021 г. FANUC стартира поредица от уебинари с акцент върху автоматизацията на производството. Уебинарите ще се провеждат ежемесечно и ще засягат различни полезни, гъвкави и повишаващи безопасността функции на цифрово-програмни управления (ЦПУ) на FANUC. Примери за такива функции са QSSR (Quick and Simple Start Upof Robotization) за лесно свързване на роботи и машини, насоки при програмиране (диалогово програмиране) – G-Code Guidance, ProfiNet функционалност и функции като DCS Acceptance Test Assist Tool. „Машиностроители, специалисти по поддръжката, оператори на машини с ЦПУ и всички други заинтересовани от управленията на FANUC имат възможност да се присъединят към един или всички уебинари и да научат повече за настройката, конфигурацията и използването на ЦПУ функциите на FANUC“, съобщиха за Инженер.bg от ФАНУК България.

Автоматизацията на производството е базовият компонент от философията на глобалния технологичен лидер в сферата на автоматизацията и роботизацията FANUC. Компанията е инсталирала над 26.5 милиона цифрово-програмни управления в производствени компании от всякакъв мащаб и във всички точки на света. „Защо смятаме, че посещаването на тези безплатни уебинари ще бъде от полза за потребителите? Защото на тях ще бъде разгледан широк спектър от теми, които ще Ви дадат шанс да подобрите знанията си относно възможностите на продуктите с марката FANUC“, коментираха от ФАНУК България.

Уебинарите са категоризирани с три нива на сложност

Начално ниво „Starter“

Предназначено е за активни потребители на металообработващи машини с ЦПУ и решения за автоматизация, които не познават продуктите на FANUC и тяхното използване.

Ниво за напреднали „Advanced“

Насочено е за потребители на ЦПУ на FANUC, които се интересуват от най-новите технологии, внедрявания и ноу-хау на японската компания.

Експертно ниво „Expert“

Разработено е специално за потребители, интересуващи се от получаването на задълбочена информация за най-новите технологични постижения, чрез които се постига максимална полза от използването на продукти на FANUC.

Ако не сте сигурни кое ниво е подходящо за Вас, обърнете се към специалистите от ФАНУК България, за да Ви помогнат при избора!

Свържете се сега ТУК.

Първият онлайн семинар ще се проведе на 30 март

Първият уебинар ще се проведе на 30 март 2021 г. от 14:00 до 15:00 ч. Той ще бъде на тема „Повишаване нивото на знанията и запознаване с всички предимства на свързаната екосистема за автоматизация“. Уебинарът е предназначена за потребители с начално ниво и ще дискутира темата как роботизираното зареждане и разтоварване на металообработващи машини подобрява производителността. Онлайн събитието ще бъде водено от г-н Маркус Биркхолд, технически инженер във FANUC. „Автоматизацията на металообработващите машини е често срещана задача, но гладкото взаимодействие между машината и робота не винаги може да се приеме за даденост. За да улесним работата в тази насока, ние, от FANUC, сме вградили функции в ЦПУ контролерите и роботите, които улесняват съвместната работа на машината и робота“, поясниха от ФАНУК България. Маркус Биркхолд ще обясни кои са готовите за използване функции и как връзката може да бъде реализирана бързо с помощта на функцията QSSR (б.ред. бързо и лесно стартиране на роботизацията)“, допълниха от компанията.


Регистрирайте се сега за първия от поредицата уебинари на FANUC на тема „Повишаване нивото на знанията и запознаване с всички предимства на свързаната екосистема за автоматизация“ ТУК!

 

Дата: 30 март 2021 г.

Час: 15:00 – 16:00

Ниво: Начално

„FANUC е изключително иновативна компания и непрекъснато разширява функционалността на произвежданите ЦПУ в полза на нашите клиенти. Тази поредица от уебинари е създадена, за да предостави на потребителите изчерпателен преглед на нашите технологии. Уебинарите ще се фокусират върху минимизиране на престоите, производителността на машинната обработка и лесната работа с оборудването”, споделиха още от ФАНУК България.

За да разберете какви са другите теми на уебинарите на FANUC, заповядайте ТУК.

Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Тагове: FANUC, производство, процесна автоматизация, роботизирани системи, уебинар, ФАНУК България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ФАНУК България ЕООД
http://www.fanuc.bg/