Умни решения за процесна автоматизация в хранително-вкусовата индустрия демонстрира Festo на drinktec 2017

03.11.2017 г.4 мин.

Глобалният специалист в сферата на индустриалната автоматизация Festo представи „умни“ решения за автоматизация в хранително-вкусовата промишленост (ХВП) по време на тазгодишното издание на утвърдения форум, насочен към техника и технологии за производство на течни храни и напитки drinktec, обявиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД. Събитието се проведе през септември в баварската столица Мюнхен и посрещна рекордните за изложението над 76 000 гости от повече от 170 държави от целия свят.Съвременното производство на хранителни продукти и напитки е във висока степен автоматизиран процес. В тази връзка Festo предлага на своите клиенти „умни“ решения за автоматизация, покриващи целите технологични процеси“, заявиха от дружеството.


Немският производител е запознаят в дълбочина с всички предизвикателства, стоящи пред ХВП – стриктното спазване на хигиенните изисквания и ефективността са задължителни условия за всички машинопроизводители. „Търсенето на отделни компоненти и части от различни доставчици е бавен и трудоемък процес. Доверявайки се на един доставчик за всички необходими технически изделия за производството би спестило не само време, но и средства. Festo може да бъде именно този доставчик“, категорични са от фирмата.


Групата Festo е сигурен и надежден партньор в производството на висококачествени хранителни продукти от повече от 50 години. „Нашият микс от пневматични и електрически технологични решения спомага за реализацията на ефективни производствени операции. Ние предлагаме не само отделни компоненти, но също така готови за инсталиране системи с разнообразни приложения в ХВП“, коментира Александер Вагнер (Alexander Wagner), вицепрезидент „Храни и опаковане“ във Festo.В рамките на drinktec 2017 компанията презентира свои технически решения в отговор на настоящите нужни на клиентите, сред които:

 - Пневматичен вентил VZQA. Той осигурява хигиенично, надеждно и качествено освобождаване на храната. Подходящ е за приложения, включващи директен контакт с хранителни продукти.

 - Автоматизирани решения на Festo, позволяващи на конструкторите да създадат децентрализирана инсталационна концепция без контролен шкаф при сурови и много чисти среди в хранително-вкусовата индустрия.

 - Гъвкави приложения. Нуждата от модулни компоненти, с които бързо и лесно се създават решения според изискванията на производството, непрекъснато нараства. Портфолиото на немската компания включва многобройни примери за подобни изделия. Такива са ъгловият седалков вентил VZXA, както и задвижващият механизъм DFPD на Festo за устойчива автоматизация на процесите.

 - За пръв път на пазара: дигитална пневматика

„Festo Motion Terminal VTEM в първата в света пневматична автоматизирана платформа, която може да бъде контролирана чрез смарт приложения. За пръв път функциите на регулиращия вентил могат да се настройват чрез специализиран софтуер“, заявиха в заключение от Фесто ЕООД.Повече информация за Фесто ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Festo, Фесто ЕООД

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg