Трумпф България: „Щастливи сме, че на MachTech 2021 показахме част от нашите продукти и решения за интелигентно производство“

11.10.2021 г.5 мин.

Универсалните машини за обработка на листов материал и индустриалните лазери с марката Trumpf са добре известни в целия свят. Компанията е пазарен лидер, благодарение на предлаганата иновативна лазерна техника и най-съвременни технологии за металообработка. По време на най-новото издание на международния форум MachTech & InnoTech 2021 Трумпф България демонстрира цялостни технически решения за автоматизация и дигитализация на производството.

На изложбените си площи дъщерното дружество на производителя у нас демонстрира симулатор от Формула 1, чиято цялостна конструкция бе разглобена на отделни модули и детайли от тръбен и листов материал. Гостите на щанда имаха възможността да разгледат и печка на пелети, чиито детайли също са произведени изцяло на машини с марката Trumpf. „Представянето ни на MachTech & InnoTech 2021 тази година бе доста нетрадиционно. Експонатите на щанда ни са основно интерактивни, защото за съжаление машините ни не могат да бъдат инсталирани в рамките на три дни. Поради COVID-кризата до последния момент не се знаеше какви ограничения ще бъдат наложени и дали изобщо ще се проведе изложението. Но ние сме щастливи, че бяхме отново на форума и се срещнахме с нашите партньори и клиенти, за да им покажем дори и само виртуално какви са новостите и възможностите на нашите продукти за интелигентно производство“, коментираха за Инженер.bg от Трумпф България.

Компанията представи визуално върху екран портфолиото на част от машините си. Чрез тази интерактивна възможност избраната машина можеше да бъде разглеждана детайлно, включително и като конструкция. Това позволява отделните детайли да бъдат увеличавани или намалявани, като по този начин наблюдателят става свидетел на процеса на зареждане на материалите. За съжаление, отново заради пандемията от коронавирус възможността за използване на 3D очила за панорамен изглед от 360° не беше предоставена с оглед безопасността и сигурността на посетителите. Колегите от Трумпф се надяват, че през следващата 2022 г. всеки гост на техния щанд ще има възможността да се „потопи“ в 3D виртуалната реалност.

По време на форума Трумпф България акцентира върху високата степен на автоматизация и дигитализация на машините с марката Trumpf. Всяка от тях има възможност за свързване към интегрирана система за управление на предприятието (ERP система), като осигурява проследяване на изпълнението на поръчки, складови наличности от материали и готова продукция.

Електронният магазин  My Trumpf е на разположение на всички клиенти и партньори

Друга новост за Трумпф България е функциониращият от 1-ви септември на сайта на компанията електронен магазин. С приложението My Trumpf клиентите могат да направят регистрация и да поръчват консумативи, да изпращат случаите за сервизно обслужване и да следят в реално време текущия статус на проблема, да изтеглят ръководствата за експлоатация по всяко време, както и да се възползват от полезните съвети и специализираните знания на експертите на компанията. „С клиентския портал My Trumpf, клиентите ни могат на едно място да комбинират извършването на множество процеси, свързани с тяхната машина Trumpf. Предимствата са очевидни: по-добра прегледност, директен достъп и видимо намалено натоварване за потребителя. След като настроят приложението, потребителите могат да се възползват от него всеки ден. Този личен онлайн портал за клиенти е готов и винаги отворен за нашите партньори и клиенти“, споделиха още от Трумпф България.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Тагове: Trumpf, металообработваща промишленост, металообработка, Трумпф България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трумпф България ЕООД
https://www.trumpf.com/bg_BG