Трокут Тест Груп гледа с увереност към постигнатото по време на тазгодишното издание на форума MachTech & InnoTech 2022

20.09.2022 г.5 мин.

Компанията акцентира върху съвременното оборудване за металография на QATM.

Сред традиционните участници в тазгодишното издание на най-големия машиностроителен форум у нас – MachTech & InnoTech, бе фирма Трокут Тест Груп, специализирана в предлагането на оборудване за механични изпитвания и качествен контрол. Акцентът в участието й бе поставен върху оборудването за металография, и по-специално върху подготовката на металографски проби. „Качественото оборудване на компанията QATM бе представено с машина за застиване на шлифове за металографски анализ с UV светлина и прецизна машина за рязане с допълнителни аксесоари. Тези машини са изключително подходящи за използване в областта на електрониката. Наред с това оборудване, ние традиционно участваме на изложенията с дигитални микроскопи за инспекция на Ash Technologies, радващи се на голям интерес в електрониката, ендоскопи на IT Concepts и ултразвукови детектори на фирма Sonotec за превантивна поддръжка и намаляване на производствените разходи“, коментира за Инженер.bg г-жа Любов Николова, ръководител на Трокут Тест Груп.

Фирма QATM е австрийско-немска фирма от структурата на голямата бизнес група Verder Scientific, чиито металографски машини се произвеждат в Германия, а твърдомерите – в Австрия. Към металографското оборудване с марката QATM има голямо търсене от страна на клиентите на Трокут Тест Груп, тъй като немската компания усъвършенства машините си с непрекъснати иновации. Специално за изложението екипът на доказаната българска фирма бе поръчал широка гама от консумативи за тях, за да запознае по-добре с висококачествените изделия на QATM тези клиенти, които притежават оборудване на други брандове, и да им предложи алтернатива за постигане на по-добра производителност и качество. „Това включва абсолютно цялата гама – диамантени и абразивни дискове за рязане, платна за полиране, дискове за полиране и шлифоване, монокристални и поликристални суспензии и мн.др.“, поясни г-жа Николова.

„В областта на металографията ние имам широк кръг от клиенти – от тежката металургия, през конкретната металообработка на детайли до сферата на електрониката. Това е изключително важно да се отбележи, защото машините не са нисък клас оборудване и са се доказали пред потребителите със своето високо качество. Например, от две години в лаборатория на Българската академия на науките работят наши машини, миналата година оборудвахме изцяло лаборатория с три вида машини в Стомана, Перник, а към момента доставяме машини за наш клиент, който модернизира оборудването си  с нови усъвършенствани модели на QATM. Това ще му позволи да намали натоварването им и да повиши своята производителност“, добави още г-жа Николова.

Както и за много други български компании, така и за Трокут Тест Груп, 2020 г. е белязана от предизвикателствата, свързани с COVID-19. Фирмите, които са се насочили по пътя на модернизацията и автоматизацията, са с ясното съзнание, че трябва да инвестират в съвременно оборудване, за да останат конкурентноспособни на пазара. „От 2021 г. отбелязваме активиране на стари проекти, а от 2022 г. и все по-засилен интерес към инвестиции в качествено оборудване. Ние си пожелаваме резултатите от тазгодишното ни участие на MachTech & InnoTech 2022 да са много по-добри от миналогодишните в дългосрочен план, както и следващото да е по-успешно от тазгодишното“, коментира още и с усмивка г-жа Любов Николова.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Тагове: QATM, контролно-измервателна апаратура, металография, Трокут Тест Груп

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трокут Тест Груп
www.trokuttest.com