Ритбул: Eplan eView спечели наградата Automation Award 2020 в категория „Дигитализация“

07.12.2020 г.3 мин.

Утвърденият доставчик на специализирани софтуерни решения Eplan спечели тазгодишната награда за автоматизация „Automation Award“ 2020 в категорията „Дигитализация“ с решението Eplan eView – облачен софтуер, който може да се използва за споделяне на данни от проекти в областта на електротехниката. „Наградата, която отличава най-иновативните решения за автоматизация всяка година чрез активно гласуване на читателите на „elektro Automation“, бе връчена в края на ноември при закриване на изложението SPS Connect 2020, което се проведе изцяло онлайн. Критерий за спечелване на наградата е практическото приложение, което нагледно показва как предимствата на дигитализацията могат да се използват ефективно“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска търговска компания Ритбул.

Ангажимент към разработването на облачни решения

„Изключително сме доволни, че читателите на списанието „elektro Automation“ отличиха нашето облачно решение Eplan eView с първо място в категорията „Дигитализация“. Това ни мотивира още повече в нашия основен ангажимент за иновативно разработване на облачни софтуерни решения“, коментира г-н Хауке Нихус, вицепрезидент на направление „Облачни решения“. Томас Михелс, старши директор „Облачен софтуер“, добавя: „Eplan eView има различни аспекти. Не само инженерите могат да се възползват от Eplan, но и операторите на машини и системи също бързо и лесно получават достъп до проектните данни“.

Комуникация и съвместна работа в облака

С Eplan eView данните, които се генерират и добавят в платформата Eplan, са прозрачно достъпни за всички участници в проекта по цялата верига - от инженеринга, през производството и сглобяването, до сервиза и поддръжката. Потребителите могат да преглеждат данните за проекта и да комуникират промени с помощта на браузър. Софтуерът води потребителя лесно и интуитивно през процеса на пренастройка, като поддържа комуникация с инженерния екип, както и при пускане в експлоатация и обслужване на място. Ясно дефинираните права за достъп гарантират сигурността на данните.

„Това позволява лесна комуникация и сътрудничество между проекти, отдели и компании. Различни отдели, доставчици на компоненти и услуги работят заедно по сигурен и прозрачен начин без хартия – с данни директно от облака“, поясниха в заключение от Ритбул.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Eplan

Тагове: CAD/CAM софтуер, Eplan, дигитализация, електротехника, проектиране, Ритбул

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/