Пътуващото изложение на Festo посети София, Пловдив, Габрово и Ботевград

23.03.2015 г.2 мин.

От 9 до 13 март 2015 г., Фесто България бе домакин на пътуващо изложение, водеща тема на което бяха манипулационни системи с електрически задвижвания. „В рамките на тези пет дни, успяхме да посетим и да се срещнем със специалисти от градовете София, Пловдив, Габрово и Ботевград, и да ги запознаем с решенията на Festo в областта на индустриалната автоматизация”, съобщи за Инженер.bg инж. Калин Стаматов от Фесто България.


 

„Демонстрационният мини ван на Festo е оборудван с динамични модели на готови приложни решения, така че всеки специалист имаше възможност да се запознае с конструктивните им специфики и с работните им характеристики”, допълни той.


 

Сред представените решения бяха работещи макети на 2D и 3D манипулационни системи, оборудвани с електрически задвижвания, всички производство на водещата немска компания. Посетителите имаха възможност да се запознаят и с Web-базирано приложение за оразмеряване на манипулационни системи, на което всички модули поддържат EPlan модели. Специално внимание бе отделено и на разработените и предлагани от Festo системи за безопасност с ниво на сигурност в съответствие с PLcat4, SIL 3.


 

„Festo е производител на електрическите задвижвания, моторите (стъпкови и сервомотори), драйверите за тях, както и програмируемите логически контролери”, поясни г-н Стаматов. През юли пътуващото изложение ще се завърне в България, за да обиколи стратегически важни клиенти на Festo в градовете Варна и Бургас.Източник на снимковия материал: Инженер.bg

 

 

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg