Добри практики за здравето на служителите, образованието и екологията представи R&M в своя Доклад за устойчивост

28.04.2021 г.6 мин.

R&M: Подходът за устойчивост ще изведе компанията ни в бъдещето“

Глобално представеният разработчик и доставчик на кабелни системи за висококачествена мрежова инфраструктура, базиран във Ветцикон, Швейцария – Reichle & De-Massari AG (R&M), води добросъвестни политики във всички сфери. Това показва новият Доклад за устойчиво развитие на компанията. „Докладът за корпоративна социална и екологична отговорност (КСЕО), който се издава редовно вече повече от десет години, удостоверява изпълнението на етичните ангажименти на R&M в корпоративен, социален и екологичен план. Той служи като доказателство за почтеността и отговорността на R&M към партньорите и клиентите по целия свят“, споделиха за Инженер.bg от българското дружество R&M България Производство.

Докладът прави равносметка за последните две години – период, през който пандемията от COVID-19 изигра специална роля. „Горди сме, че успяхме да се справим с пандемичната криза, породена от COVID-19 през 2020 г. по такъв гъвкав и устойчив начин“, коментира главният изпълнителен директор на R&M, г-н Мишел Рива.

В началния етап на пандемията в централата на R&M във Ветцикон се сформира работна група, чиято задача е да обезпечи снабдяването с материали, както и производството и доставките. В резултат R&M успява да изпълни навреме и в пълен размер ангажиментите към своите клиенти по проекти в целия свят.

Качеството на доставките е една от силните страни на R&M. Честните взаимоотношения с доставчиците и отличните връзки с логистичните партньори винаги са били част от нашата стратегия за устойчиво развитие“, допълва г-н Рива.

Официалните директиви за опазване на здравето стават основен приоритет

Всички 13 завода на R&M незабавно въвеждат разпоредбите на местните власти. Наложени са стриктни хигиенни правила, производствените процеси са приведени в съответствие с препоръките за безопасност, а от март 2020 г. по-възрастните служители и представителите на рисковите групи работят от вкъщи.

Към днешна дата има само няколко изолирани случая на COVID-19 сред нашите 1250 служители по целия свят. Здравето и безопасността на персонала са нашият водещ приоритет“, посочва още г-н Рива.

Здравето е важен фокус в R&M много преди пандемията и в тази насока компанията прилага различни програми, адаптирани към местните изисквания. В продължение на много години централата на R&M провежда редовни фитнес събития, свързани с физическата активност, храненето и психичното здраве.

R&M се грижи за развитието на своите мениджъри. Група за обучение в Индия.

Образованието е фундамент на успеха

R&M отдава голямо значение на устойчивото образование. Осигурена е ефективна система от тренинги за служители и мениджъри, като през разглеждания период 28% от служителите са участвали в практически обучения. Професионалното обучение в централата на R&M е застъпено в степен, надвишаваща средното ниво за Швейцария. В продължение на десетилетия компанията обучава стажанти от различни професионални направления в съответствие със системата за дуално професионално образование.

В България R&M обучава стажанти като част от държавен проект, а първите четирима от тях завършиха четиригодишния си стаж в София през есента на 2020 г. През лятото на 2019 г. Райхле и Де-Масари България стартира програма за обучение на млади инженери.

Също така на уебсайта на подразделението си в Дубай, R&M предлага възможности за студентски стажове.

За R&M устойчивостта и корпоративната отговорност означават устойчив растеж“, посочва главният изпълнителен директор. За това допринасят най-новите придобивания в САЩ и Китай. През 2020 г. е пуснат в експлоатация вторият завод на компанията в Китай. „По този начин насърчаваме местното производство за съответните пазари и намаляваме глобалното движение на стоки“, допълва г-н Рива.

Екологични практики за устойчиво бъдеще

С набор от свои собствени мерки R&M непрекъснато редуцира своя въглероден отпечатък. Така например от 2020 г. операторите на центрове за данни могат да поръчват някои оптични разпределители напълно сглобени предварително. Това намалява отпадъците от опаковки с 67% в сравнение с доставките на отделните части, а емисиите на CO2 при дистрибуцията на оптичните разпределители намаляват със 76%.

Докладът за КСЕО показва, че R&M Group поддържа баланса между икономическите, екологичните и социалните перспективи в световен мащаб. Подходът за устойчивост ще изведе компанията в бъдещето“, убеден е главният изпълнителен директор, г-н Мишел Рива.

Източник на снимковия материал: Reichle & De-Massari AG, Райхле и Де-Масари България Производство

Тагове: HR, Reichle & De-Massari (R&M), образование, обучение, Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД
www.rdm.com