Високоефективни пневматични решения за медицинско оборудване демонстрира Festo по време на Medica

06.06.2018 г.4 мин.

Чудите ли се как работи пиезо-технологията във вентилите? Или пък как по-ефективно могат да се регулират газовете в медицинските устройства? Отговорите на всички тези въпроси даде глобалната развойна и производствена компания Festo по време на най-големия международен форум в областта на медицинската техника и технологии Medica. Събитието се проведе в Дюселдорф, Германия.

 

 

Festo разработва различни продукти и решения с приложение в апаратурата за медицински цели. Пропорционални вентили с пиезо-технология са често използвани както в мобилни медицински уреди, така и в стационарни“, коментираха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

 

Сред експонатите, на които водещият европейски производител обърна специално внимание, бе тихият, бърз и икономически изгоден пропорционален вентил за регулиране на дебита с пиезо-технология VEMD. „Независимо дали е приложен в преносими кислородни системи или в биореактори, новият пропорционален вентил VEMD на Festo осигурява изключително висока динамика на управлението и значително по-ниски разходи в сравнение с аналогични пазарни решения“, допълниха още от компанията.

 

 

Пневматичните технологии за автоматизация са в помощ на лекари и пациенти във всякакви приложения. „Съвременната пиезо-технология на Festo позволява интегрирането на важни функции в компактна система – вече и сертифицирана по ISO“, обясниха още те.

 

Това, което прави пиезо-технологията толкова широко достъпна в медицината, са ниската енергийна консумация, безшумният режим на работа, отсъствието на топлоотделяне, малката и лека конструкция и дългият експлоатационен живот. Друго нейно предимство е, че не влияе върху останалото медицинско оборудване. „Пиезо-вентилите на Festo, като VEMR за регулиране на дебита или VEMP и VEMC за регулиране на налягането, намират все по-често и по-широко приложение в медицинската техника. С техните бързо време на превключване и висока точност, те са безценни спътници, които улесняват работата на медиците и съдействат за спасяване живота на пациентите“, категорични са от Фесто ЕООД.

 

 

Най-новите разработки на глобалния производител още демонстрират как интелигентните, автоматизирани подсистеми на Festo могат да спомогнат за бързото и прецизно приготвяне на проби. Те са проектирани по начин, който да посрещне нуждите на умната лаборатория за бъдещето (Лаборатория 4.0).

 

 

Модулнадозираща система е друг акцент в портфолиото на Festo за приложение в медицината. „В наши дни диагностичните лаборатории са изправени пред предизвикателството да управляват все по-големи обеми проби. Новата модулна диспенсерна глава VTOE на Festoопростява и ускорява процеса по обработката на проби. В комбинация с компактна кинематика, високопрецизната функционална система може да бъде лесно внедрена и въведена в експлоатация“, заявиха от дружеството.

 

 

Festo произвежда още пневматични решения за приложение в хирургически устройства, както и апаратура за управление на флуиди в дентални машини.

 

Повече информация за Фесто ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Festo, Фесто ЕООД

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg