Новият технологичен завод на Festo в Германия бе отличен с платинен сертификат за устойчиво строителство

09.12.2015 г.4 мин.

Новият производствен завод на утвърдения лидер в областта на автоматизационните технологии Festo получи най-високото отличие – платинен сертификат, от Германския съвет за устойчиво строителство, информираха за Инженер.bg от българския офис на фирмата – Фесто ЕООД. „Предприятието, намиращо се в Осфилдерн-Шарнхаузен, близо до Щутгарт, което е завършено през 2015 г., впечатлява със своите екологични и икономически стандарти, както и със сложни, адаптивни строителни технологии и оптимизиран строителен процес“, уточниха от Фесто.

 

 

Новият завод на Festo произвежда разпределители и електронни компоненти. Той се характеризира с енергийно-ефективни процеси, устойчиво и съобразено с околната среда производство. Платиненият сертификат, връчен от Германския съвет за устойчиво строителство, също свидетелства за това.


„Ние сме изключително горди, че преминахме през сертификационния процес с такива забележителни резултати“, заяви Франк Вебер (Frank Weber), ръководител Глобално управление на строителството във Festo. “Това е признание за нашия цялостен поглед по отношение на планирането и реализацията на проекта, в който разгледахме сградите, производството и процесите в тях в цялост още от началото”, допълни г-н Вебер.


Ценен печат за качество

По време на одита са взети под внимание и оценени множество критерии, като енергийно-ефективната конструкция, оперативните разходи, свързани с изграждането на сградата, удобство на работното място, адаптивност на техническите системи и качество при изпълнението на конструктивния процес. „Оценяването е многостранно и всеобхватно. В тази връзка, одиторският процес протича изключително стриктно – общо отнема повече от 6 месеца. Поради тази причина гледаме на платинения сертификат от съвета за устойчиво строителство като на особено ценен печат за качество за нашия технологичен завод“, коментира Щефан Швердле (Stefan Schwerdtle), управител на завода.

 

 

Най-високото и рядко присъждано отличие

Сертификационният процес разглежда всички ключови аспекти на устойчивото строителство. Те включват не само екологичните, икономическите, социално-културните и функционалните, но и технологията и процесите по време на строителството. Германският съвет за устойчиво строителство връчва платинен, златен, сребърен и бронзов сертификат. Досега само близо 30 индустриални структури или многофункционални сгради с производствени площи и офиси в Германия са получили най-високия приз. Технологичният завод на Festo в Шарнхаузен е първият конструктивен проект на фирмата, представен за сертифициране.

 

Технологичният завод в цифри

Новият завод на Festo е производствено звено от структурата на компанията. Предприятието заема площ от общо 66 000 кв.м. с персонал от около 1200 служители. Компанията е инвестирала близо 70 мнл. евро за построяването и развитието на обекта.

 


Източник на снимковия материал: Festo

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
https://www.festo.com/cms/bg_bg/55737.htm