Либхер-Хаусгерете Марица: „Впечатлени сме от креативността на нашите състезатели на BEST Engineering Week“

21.03.2018 г.4 мин.

За поредна година Либхер-Хаусгерете Марица е част от кариерното събитие BEST Engineering Week, което стартира на 13 март 2018 г. „За нас бе удоволствие да се срещнем с мотивирани и ориентирани студенти, на които имахме какво да покажем и от които имахме какво да научим“, заявиха пред Инженер.bg от производственото дружество. Участниците в отбора на Либхер трябваше да намерят приложимо и рационално решение в рамките на няколко часа на зададения теоретичен казус: „Автоматизация на специфични за производството на хладилници процеси“.Целта на BEST Engineering Week е младите специалисти да се изправят пред реални бизнес и производствени предизвикателства, които да им дадат поглед върху реалното приложение на техните знания и умения. Българският филиал на международния технологичен концерн Liebherr е традиционен работодател, който се включва в инициативата. „Обичаме да даваме шанс на младите хора. А този форум е чудесна възможност както за нас, така и за тях. Една от основните ценности на концерна гласи: „Ключът към успеха са нашите сътрудници“, подчертаха от фирмата.


Състезателите бяха разделени в две групи, като всяка от тях получи конкретна задача, свързана с автоматизацията на процесите в предприятието, а именно: „Автоматично лепене на вакуум панели върху врата/страница“ и „Автоматизиран склад за пенозапълнени корпуси преди краен монтаж на уреда“.


„Впечатлени сме от креативността и екипната работа, която демонстрираха нашите състезатели, както и от интересните решения, до които стигнаха. Забелязахме и сериозен интерес от тяхна страна към технологичните процеси в производствените ни участъци“, коментираха от Либхер-Хаусгерете Марица.Инвестирайки огромни ресурси и време в развитието на сътрудниците си и предлагайки разнообразни стажантски и стипендиантски програми, Либхер е оптимално място за старт на професионалното развитие. Особено подходящи за нас са инженери от областта на машиностроенето, автоматизацията, електротехниката, както и IT специалисти по вградени системи“, поясниха още от българското дружество.


Семейната компания, основана през 1949 г. от Ханс Либхер (Hans Liebherr), днес се радва на световно признание в хладилната и строителната техника, авиоиндустрията и др. В България Liebherr произвежда висококачествени хладилници и фризери от осемнадесет години. Обемът на продукцията нараства устойчиво през годините, като за 2018 г. се очаква да бъдат произведени над 910 000 уреди. В момента във фирмата работят около 2000 сътрудници.


Повече информация за Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Либхер-Хаусгерете Марица, Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/