КАД Пойнт: Със софтуера Altium Designer ще преоткриете страстта си към инженеринга в областта на електрониката

10.01.2022 г.5 мин.

Проектирането на електроника не е само професия, а Ваша истинска страст, но по-голямата част от времето Ви често се разпилява в решаване на досадни и повторяеми задачи, които задушават творчеството и Ви отдалечават от реалното проектиране? Altium Designer е Вашето решение! Софтуерът представлява професионална система за проектиране в областта на електрониката с обединена, високопродуктивна и удобна за потребителя среда за разработка и Native 3D™ PCB редактор.

„Altium Designer предоставя иновативни технологии, за да Ви помогне да се съсредоточите върху истинското проектиране. Така, с повече време за концентрация върху творческите аспекти в ежедневния Ви работен процес, можете да създадете повече и по-добри проекти и да преоткриете страстта си към изкуството на инженеринга“, информираха за Инженер.bg от фирма КАД Пойнт, която е един от пионерите в предлагането на софтуерни решения за проектиране у нас.

С Altium Designer можете да проектирате печатни платки, FPGA (Field-progammable Gate Array) и софтуер за вградени системи, обвързан със съответстващите библиотеки и документи на всяка стъпка от проектирането. Софтуерът предлага всичко необходимо, за да създадете принципната схема и да изминете целия процес на проектиране, тестване, програмиране и подготовка за производство и монтаж на електронното изделие. Той осигурява обединена среда за изграждане на електронни продукти, събирайки всички етапи от проектирането в една система.

Етапи на проектирането в системата на Altium Designer:

  • Въвеждане на принципна схема;

  • Проектиране на физически модел на печатна платка;

  • FPGA хардуерно проектиране;

  • Вграждане на FPGA системи и програмирането им (с помощта на експериментална платка, като Altium NanoBoard);

  • Създаване на вграден софтуер;

  • Едновременна симулация на аналогови и цифрови сигнали;

  • Анализ на параметрите на всеки сигнал поотделно;

  • Непрекъсната взаимовръзка между отделните модули на Altium чрез т.нар. обединен информационен модел;

  • Подготовка на печатната платка за производство.

„Модулът за принципни схеми, с който разполага Altium Designer, осигурява бърз и лесен начин на въвеждане чрез подбиране на подходящи библиотеки, схемен редактор за поставяне на елементи, въвеждане на връзките между тях и проверка, SPICE симулатор на аналогови и цифрови сигнали, анализ на параметрите на сигналите на ниво принципна схема и експортиране на таблица на връзките. Този модул прави връзка с елементната база на дистрибуторите и дава достъп до каталозите на производителите на съответните елементи, както и възможност за сравнение направо в самата среда на модула. Всичко това позволява създаване на многозадачна, йерархична схема и възможност за запаметяване и маркиране на най-използваните блокове от дизайна“, обясниха от КАД Пойнт.

От своя страна модулът за печатни платки на Altium Designer позволява управление на библиотеките за отпечатъци, поставяне на елементите, ръчно и автоматично опроводяване, 3D изобразяване на печатната платка, анализ на параметрите на сигналите, както и подготовка за производство чрез създаване на Gerber и ODB++ файл.

„Altium Designer Ви превежда през всички фази на FPGA-дизайна - от принципната схема, където за всеки елемент се използват интегрираните библиотеки на средата, до тестването на продукта. Възможно е да се проследи всеки сигнал от устройството и да се визуализират регистрите на процесора. FPGA модулът, интегриран в Altium, предоставя възможност за синхронизация между FPGA, PCB и симулациите на проекта, VHDL симулация и тестване, както и FPGA програмна среда за най-разпространените микроконтролери и процесори“, добавиха още от КАД Пойнт.

Източник на снимковия материал: КАД Пойнт

Тагове: електроника, КАД Пойнт, софтуер

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

КАД Пойнт ЕООД
http://www.cadpoints.com/