Интерфейсът Galaxy 64 Synergy Core на Antelope Audio – тайната в създаването на музикални хитове

07.04.2021 г.4 мин.

 Ако сте ценител на качествената музика и новите технологии,

вижте как можете да станете част от екипа на фирма Електросфера!

Звездният арсенал от решения на доказаната българска компания Електросфера участва в създаването на музикални произведения в звукозаписни студиа по целия свят. Сред новите попълнения на компанията, позната под бранда Antelope Audio, е 64-каналният интерфейс Galaxy 64 Synergy Core, който е част от линията многоканални аудио интерфейси за професионални звукозаписни студия. Възможностите на интерфейса представиха световноизвестният звукооператор Брайън Вибърт и музикалният продуцент Силвия Маси. Повече по темата ще Ви разкажем в днешния материал.

Шесткратен носител на „Грами“, Брайън Вибъртс работи по създаването на едни от най-обичаните хитове на Майкъл Джексън, Марая Кери, Били Джоел и мн.др. Той е и първият, който тества възможностите за миксиране на интерфейса. В специално видео Вибъртс представя крайния резултат, постигнат благодарение на големия избор от аналогово моделирани ефекти и огромни процесорни възможности на интерфейса, който е способен да зарежда до 256 ефекта наведнъж. След това Вибъртс тества интерфейса по отношение на латентността, сравнявайки го с друг интерфейс.

Запознайте се с характеристиките на интерфейса Galaxy 64 Synergy Core ТУК.

Тъй като Брайън предпочита по-хибриден подход при експериментирането с настройката на Galaxy 64 Synergy Core в студиото, той включва 64 канала за ефекти, 48 канала за аналогово сумиране и 16 канала за външна апаратура. Изходът AES служи за цифрови ревербератори, а S/PDIF – за цифрово измервателно оборудване. „Интерфейсът позволява всичко това, като комбинира много устройства в едно и се адаптира към всяка настройка чрез портовете Thunderbolt, HDX и Dante. Универсалната матрица за маршрутизация разполага с усъвършенстван цифров пач панел, чрез който Брайън може свободно да насочва звука между аналоговите и цифровите входове и изходи на устройството“, коментираха от Електросфера. Цялата сесия можете да проследите във видеото ТУК.

Ако и Вие искате да надникнете зад кулисите на перфектния звук в шоубизнеса, проверете свободните работни позиции за инженери и техници в микросайта на компанията в Борса.bg.

Музикалният продуцент Силвия Маси, барабанистът на бандата Foo Fighters – Тейлър Хокинс, и над 60 различни микрофона – това са участниците в първата звукозаписна сесия с Galaxy 64 Synergy Core. Настроението е на подобаващи честоти, Маси е подготвила своя сет, а аудио интерфейсът Dante е готов да разкрие уникалния звук на микрофоните. Видео ни отвежда зад кулисите на процеса по създаване на песента „One And The Same“ на Тейлър Хокинс.

„Аудио интерфейсът позволява на Силвия Маси да увеличи максимално възможностите на 64-те аналогови канала, с което се превръща в оптималния I/O избор за нейната богата колекция от микрофони, включваща и няколко моделиращи микрофона Edge Duo. Интерфейсът се интегрира безпроблемно във всяка система за звукозапис с комуникационните портове Dante, HDX и Thunderbolt“, допълниха в заключение от доказаната българска компания.

Източник на снимковия материал: Електросфера/Antelope Audio

Тагове: Antelope Audio, електроника, Електросфера

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електросфера ЕООД / Antelope Audio
https://en.antelopeaudio.com/