Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

29.05.2017 г.4 мин.

Здравейте, колеги! Индустриалният свят кипи от интересни събития у нас и на Балканите и все повече нови заводи на международни компании отварят врати. Благоприятният бизнес климат в нашия район привлича инвестиции, помага за развитието на икономиката и е причина за все по-активното развитие, образование и квалификация на младите специалисти. Ако желаете да научите повече подробности за новините от изминалата седмица, Борса.bg е вашият информационен източник! А сега ви предлагаме най-важното от бранша в традиционния ни обзор.Турският производител на фазерни плоскости Yildiz Entegre инвестира 150 млн. евро в изграждането на завод в Южна Румъния с намерението да бъде открит до края на тази година, информира BalkanEngineer.com.


Още един нов завод, този път на сръбския производител на хранителни продукти  Bankom, е планиран за въвеждане в експлоатация през 2018 г. Инвестицията, на стойност от 14 млн. евро, е за изграждането на фабрика за преработка на соя в гр. Обреновац, в близост до Белград.


Сърбия сключва сделки за пътно и железопътно строителство с обща стойност от 3.2 млрд. евро с Китай, съобщават от BalkanEngineer.com.


Значима инвестиция и у нас! Кариера за добив на неметални полезни изкопаеми ще изгради Елаците-Мед, обявиха от BalkanEngineer.com. Първа копка на съоръжението в землището на с. Мирково край София бе направена навръх 6 май 2017 г.


Първият български сателит BulgariaSat-1 е пристигнал в базата Кейп Канаверал, откъдето ще бъде изстрелян с ракета-носител Фалкон 9, научи Борса.bg от собственика на сателита България Сат, част от групата на Булсатком.Ето и по-важните събития у нас. Международният архитектурен и инженерен форум SHARE София 2017 ще се проведе на 6-ти юни в столичния хотел Балкан, научихме от организатора Камара на архитектите в България (КАБ).


Празници на роботиката и мехатрониката 2017 ще се проведат на 6-ти юни в Канев Център, Русенски университет „Ангел Кънчев”.


Още един международен форум, този път във Варна – международен семинар „Иновативни технологии и материали за пътно строителство”, ще се проведе от 1-ви до 3-ти юни 2017 г. във ВСУ „Черноризец Храбър”, съобщиха от Камара на строителите в България.


Tesy стартира стипендиантска и стажантска програма за бъдещи инженери в ТУ-Варна, информираха от учебното заведение.


И не на последно място, новият изпълнителен директор на Стомана Индъстри обяви, че управлението на предприятието ще се модернизира, за да отговаря на нуждите на клиентите, съобщиха от предприятието.


Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.


Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

 

Заповядайте!


Източник на снимковия материал: Борса.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Теси ООД
https://tesy.bg/