Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

10.07.2017 г.4 мин.

Здравейте, колеги! Стегнахте ли багажа за морето? Преди да тръгнете, не забравяйте да изчетете нашия седмичен обзор, защото именно там може да се крие най-добрата възможност за вашия бизнес или професионално развитие. Разбрахте ли, че Nokia ще развива научна дейност в Румъния? Не забравяйте и че стартира приемът за най-голямото състезание за стартъпи в областта на устойчивата енергия. За повече подробности, посетете ни на www.борса.bg.


Нови инвестиции на Балканите!

Американското дружество Stavatti Aerospace и сръбската компания Yugoimport-SDPR сключиха споразумение за разработване и производство на нов самолет за гражданската авиация, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.


Базираният в САЩ производител на седалки за автомобили Adient, доскоро известен под името Johnson Controls, официално откри новия си завод в Македония, съобщиха от BalkanEngineer.com.


Финландската мултинационална компания Nokia официално откри своя нов център за научноизследователска и развойна дейност в западнорумънския град Тимишоара, информира BalkanEngineer.com.


 


У нас предстоят строителство, ремонти и важни събития!


Нов жилищен комплекс от затворен тип се изгражда в пернишкия квартал Изток, информираха за Борса.bg от общината. Обектът се изпълнява върху терен от 8 дка, върху който ще бъдат построени общо 120 апартамента.


Енергоремонт Холдинг АД сключи нов договор за ремонт с Мини Марица Изток ЕАД, съобщиха от компанията-изпълнител. За извършването на дейностите по договора холдингът е в обединение с ABB Automation GmbH, Германия, и Българска енергетика АД.


Нов завод в гр. Добрич ще изгради производителят на гъвкави меки съединения за вода и части за санитарна арматура Неопърл България, научи Борса.bg от община Добрич.


През 2017 г. ТУ – Варна навършва 55 години от своето основаване, а катедрата по „Електронна техника и микроелектроника” – 30 години, съобщиха от университета.


ETEM ще организира четвъртата Международна конференция за фасаден инженеринг, съобщиха от Камара на архитектите в България (КАБ). Събитието ще се проведе на 21 октомври т.г. и ще събере утвърдени имена в областта на архитектурата.


На 29 юни стартира приемът за тазгодишното издание на PowerUp, най-голямото състезание за стартъпи в областта на устойчивата енергия, научи Борса.bg.Новини от света на човешките ресурси!


Българската софтуерна компания ERP.BG изпълнява стратегията си за подпомагане на образованието и научните организации у нас, информираха за Борса.bg от фирмата.


Индустриален клъстер Електромобили (ИКЕМ) работи по създаване на система за устойчиви кадри.


Фирма Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България бе отличена с две първи награди в конкурса b2b Media Awards, съобщиха за Борса.bg от дружеството.


Един от основателите на HR-компанията Холанд Хайърс – г-н Ариян Висер (Arjan Visser), разказа за Борса.bg за неговия опит в HR сферата и колко е важен балансът за един колектив.


Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.

 

Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

 

Заповядайте!


 

Източник на снимковия материал: Борса.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Холанд Хайърс ООД
http://www.hollandhires.com/